• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-Manchester-verdediger Rio Ferdinand wordt profbokser

  Rio Ferdinand is klaar voor een nieuwe stap.

  Twee jaar na zijn pensioen als voetballer neemt Rio Ferdinand opnieuw de handschoen op. Letterlijk, want de 38-jarige Engelsman stapt de boksring in.

  Rio Ferdinand was jarenlang een van de steunpilaren in de defensie van Manchester United. Ferdinand won zes keer de Premier League en één keer de Champions League in zijn United-periode (2002-2014).

  Verder speelde hij in zijn voetbalcarrière voor West Ham United, Bournemouth, Leeds United en Queens Park Rangers. Hij verzamelde 81 caps bij de Engelse nationale ploeg.

  Momenteel treedt Ferdinand geregeld op als tv-analist en heeft hij een eigen kledinglijn. Hij heeft drie kleine kinderen en is weduwnaar sinds hij twee jaar geleden zijn vrouw verloor aan de gevolgen van borstkanker.

  "Ik word profbokser, omdat het een uitdaging is", verklaart Ferdinand. "Ik heb voetbaltitels gewonnen en nu mik ik op een gordel."

  De voorbije maanden postte Ferdinand al verschillende filmpjes op de sociale media waarop hij al boksend te zien is. Hij zal gecoacht worden door Richie Woodhall, voormalig WBC-kampioen bij de supermiddengewichten en coach bij Team GB.

  Tweet:

  Ferdinand staat zo scherp als een mes: