• home
 • video
 • pas verschenen

  Cultdoelman van Durbuy viert feest met Kortrijk-aanhang: "Een magische avond!"

  De doelman van Durbuy zullen ze bij Kortrijk niet snel vergeten.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Amateurclub Durbuy vloog er in de 1/16e finales van de beker uit tegen Kortrijk, maar doelman Genchi liet het niet aan zijn hart komen. Hij was achteraf de eregast op het feestje met de Kortrijk-fans. "Ze noemden me zelfs "Fabrice Courtois"."

  "Heb niet echt profiel van doelman"

  "Dit was echt ontroerend", zegt Fabrice Genchi na de match. "Al na 2 minuten scandeerden de fans van Kortrijk mijn naam. "Fabrice Courtois" riepen ze."

  "Na de match wilden ze ook allemaal op de foto met mij. Ik wil ze daarvoor bedanken. Chapeau! Ik hoop dat Kortrijk ver geraakt in de beker."

  Genchi weet waarom hij een cultheld is. "Ik ben een beetje een buitenbeentje, dat klopt. Ik heb niet echt het profiel van een doelman. Maar ik sta al sinds mijn jeugd tussen de palen. Ik ben ook maar 1,73 meter, maar heb het geluk dat ik een goeie sprongkracht heb."

  Vriend van Gillet, Legear en Defour

  Fabrice Genchi liet zich na de match op een pintje trakteren door de fans van Kortrijk. "We mogen trots zijn op onze match en dus mogen we dat ook vieren. Met een pintje, uiteraard. Feest vieren, dat hoort ook bij het voetbal", zegt Genchi. "Iedereen kan zich dan amuseren, wij ook."

  De doelman van Durbuy ligt trouwens niet alleen bij de fans van Kortrijk in de bovenste lade. Hij is ook een goeie vriend van Guillaume Gillet, Steven Defour en Jonathan Legear. "De vrouw van Steven was hier vandaag en vlak voor de match heb ik nog gefacetimed met Guillaume. Hij is mijn boezemvriend."

  Video player inladen...