• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts: "Op een gezegende dag is een top 10-plaats mogelijk"

  Victor Campenaerts werd in augustus Europees kampioen.

  Met Victor Campenaerts, Yves Lampaert en Laurens De Plus nemen drie Belgische profs morgen deel aan de WK-tijdrit. Wat kunnen de Europese kampioen, de Belgische kampioen en de Quick-Step-renner?

  Campenaerts: "Fietswissel? Ik heb triatlons gedaan"

  De fietswissel was ook bij de Belgen gisteren het gespreksonderwerp. "Het zal niet de doorslaggevende factor zijn, maar je kunt er toch seconden mee winnen of verliezen. Ik heb zelf nog triatlons gedaan en ben het dus gewoon om op mijn fiets te springen", zegt Victor Campenaerts aan Sporza.

  "Yves heeft er wat meer moeite mee. Het zal vooral bij de kanshebbers op de titel spannend zijn. Zo is bijvoorbeeld Froome toch wat houterig. Zal hij vlot op die fiets kunnen springen?"

  "Als ik nu echt goed bergop zou kunnen rijden, dan zou het ideaal zijn. Maar ik zal de titel niet bij die wissel verliezen. Als ik een gezegende dag heb, dan kan ik in de buurt van de top 10 komen. Daar zou ik tevreden mee zijn."

  "Wie mijn topfavoriet is? Tom Dumoulin. Maar Primoz Roglic is een belangrijke outsider. Hij is erg gefocust. Als hij uitpakt, dan is het er meestal vol op."

  De Plus: "Ik probeer de klim van mijn leven te rijden"

  • Yves Lampaert (Belgisch kampioen): "Die slotklim, dat heb ik nog niet meegemaakt op het WK. Het is echt een steile klim. Het is geen loper, maar wel technisch met haarspeldbochten. Ook zonder klim was het een mooi parcours. Froome en Dumoulin hadden dan ook een kans gemaakt. Ik vind het wel jammer, maar het wordt mooi om naar te kijken."
  • Laurens De Plus (mag mee naar het WK door de Europese titel van Campenaerts): "Dit is een parcours voor tijdrijders die ook een klim aankunnen. Dat is waarom Froome geselecteerd is en waarom ik hier als 3e renner ben. Dit is een enorme ervaring. Ik hoop dat ik kan verrassen, maar ik kan daar moeilijk een plaats op plakken. Ik heb een hele goeie voorbereiding gehad en probeer de klim van mijn leven te rijden."