• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgen spelen finale van de Daviscup op hardcourt in Rijsel

  Mogen de Belgen straks ook vieren in Rijsel?

  De Belgische tennisfans zullen niet ver moeten reizen om de Daviscupfinale bij te wonen. De Belgen nemen het van 24 tot 26 november op tegen Frankrijk in het Stade Pierre-Mauroy in Rijsel. Dat heeft de Franse tennisfederatie vandaag bekendgemaakt.

  In het Pierre Mauroy-stadion, de thuishaven van voetbalclub Lille OSC, is er normaal plaats voor meer dan 50.000 toeschouwers. Voor de Daviscupfinale zal slechts een deel van het stadion gebruikt worden, nog steeds goed voor 27.500 zitjes.

  De wedstrijden zullen afgewerkt worden met gesloten dak. Geen gravel als ondergrond zoals in de halve finale van de Belgen tegen Australië, het Franse team heeft gekozen voor hardcourt. De Fransen werkten ook hun halve finale tegen Servië al af in Rijsel. Het team van coach Yannick Noah won die met 3-1.

  Een garantie op succes is het Pierre Mauroy-stadion nochtans niet voor de Fransen. In 2014 verloren ze er met 3-1 in de Daviscupfinale tegen Zwitserland. Voor de Belgen wordt het de tweede Daviscupfinale in drie jaar. Twee jaar geleden gingen ze in Flanders Expo in Gent met 3-1 onderuit tegen Groot-Brittannië.

  Bernard Giudicelli, voorzitter van de Franse tennisfederatie, verwacht alvast een heksenketel. "Het Pierre Mauroy-stadion is een uitzonderlijke sportlocatie, waar het toeschouwersrecord in een Daviscupfinale werd gebroken. Laten we er geen twijfel over bestaan, het stadion zal bomvol zitten bij de ontvangst van België."