• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck: "We gaan naar Frankrijk om te winnen"

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Voor de 2e keer in 3 jaar staat België in de finale van de Daviscup. Alle protagonisten - David Goffin, Steve Darcis en Johan Van Herck - loven het werk van het team. "Samen zijn we sterk. Dit is de zege van het hele land."

  Kapitein Van Herck: "Overwinning van een land"

  Wat voelt Johan Van Herck na de kwalificatie voor de finale? "Ik kan als kapitein alleen maar enorm trots zijn op wat de ploeg en de mensen hier vandaag gedaan hebben."

  "Ik heb er geen woorden voor. Ik denk dat België dit jaar met een aantal ploegsporten al ongelooflijk gespresteerd heeft, maar met zo'n publiek, zo'n spelers en zo'n staf is dit ook fantastisch."

  "Het is onwaarschijnlijk dat Steve het vandaag opnieuw doet. Maar we moeten alles meenemen: David heeft het gedaan, Steve heeft het gedaan, het publiek heeft het gedaan. Ook de staf heeft een ongelooflijke job gedaan."

  "Als je ziet waar we vorige week zaterdag zaten, met Joris (De Loore) die uitvalt. Als je ziet van waar David komt, welk werk de medische staf heeft verricht. Als je de organisatie hier ziet. Als je dan de overwinning kan pakken, die mensen verdienen niet anders. Ze hebben maanden dag en nacht gewerkt. Dit is voor hen. Dit is de overwinning van een land."

  Van Herck: "Lik op stuk van critici van 2 jaar geleden"

  "In het begin was het heel moeilijk. De eerste games vandaag hebben de uitkomst bepaald. Kyrgios zette veel druk, David heeft weerstand geboden en gevochten. En van daaruit is hij beter gaan tennissen. Hij kreeg het publiek erachter. En samen zijn we sterk."

  "Met de finale moeten we dromen. In topsport telt maar 1 plaats. We gaan niet naar Frankrijk om te sparren, we gaan naar daar om te winnen."

  "Die partij zal meer open zijn dan 2 jaar geleden tegen Groot-Brittannië (1-3-verlies, red). We gaan alles geven. Het feit dat we in de finale staan is bovendien een mooi antwoord op de critici die 2 jaar geleden zeiden dat we enkel door veel geluk de finale hadden gehaald."

  Darcis: "Magische momenten"

  Voor de vijfde keer in zijn carrière zorgde Steve Darcis voor het beslissende punt bij een interland. "Het is voor dit soort matchen dat ik ben beginnen te tennissen", glunderde Darcis.

  "Ik heb het evenwel niet alleen gedaan. Dit is het werk van een heel team. David speelde tegen Kyrgios ook een match van top 2-niveau van de wereld. Daarom kon ik mijn job doen. Dit zijn magische momenten. We zijn een heel hecht team. In Brussel voor zo'n uitzinnig publiek de zege pakken, is heel speciaal."

  Darcis haalde het in drie sets van Jordan Thompson. "Misschien was ik meer ontspannen dan mijn opponent. Ik ken dit soort situaties. Ook tegen Frankrijk hebben we een kans. Onze loting tot nu was immers ook niet eenvoudig. Ik wil geen tweede finale in drie jaar verliezen."

  Goffin: "Trots en geëmotioneerd"

  Goffin deed het halve werk vandaag door Kyrgios te verslaan. "Ik ben ontzettend trots en geëmotioneerd. Deze zege doet deugd, zeker als je weet vanwaar ik kom. Het was niet evident om vrijdag te halen, laat staan dit te presteren."

  "Dit is een groot moment voor mij en misschien wel de beste match uit mijn carrière." De beste Belg sloeg 20 aces en 70 procent van zijn eerste opslagen was raak. "In de eerste twee sets draaide het alleen maar om de service. Ik sloeg nog nooit zo goed op in mijn carrière."

  "Ik ben heel tevreden. Bij de rally's was ik vanaf de tweede set heel solide, waardoor mijn vertrouwen groeide. Ik voelde dat ik de bovenhand had. Fysiek voelde ik me al veel beter dan vrijdag. Ik was klaar voor de strijd. Het publiek deed de rest."

  En Frankrijk? "We gaan er alles aan doen om het publiek de beker te schenken."

  Hewitt: "België was simpelweg beter"

  Lleyton Hewitt, de Australische kapitein, kon de nederlaag plaatsen: "We zijn teleurgesteld, maar dat is sport. Goffin speelde een uitzonderlijk sterke wedstrijd. Hij ging ieder spelletje beter spelen. Er valt Kyrgios niets te verwijten. Ik ben trots op mijn team. We hebben alles gegeven, maar België was simpelweg beter. Het is teleurstellend dat het hier eindigt. Deze competitie is belangrijk voor ons. Maar we komen terug."