• home
 • video
 • pas verschenen

  Trouble in paradise: Neymar en Cavani kibbelen over vrijschop en penalty

  Cavani en Neymar willen allebei de strafschop nemen.

  Met al die haantjes op het erf van PSG is de strijd om de opperhaan te zijn, losgebarsten. Neymar en Cavani gingen tegen Lyon openlijk in de clinch. "Ze moeten het onder elkaar uitzoeken", zegt coach Unai Emery.

  Edinson Cavani was vorig seizoen dé onbetwiste aanvalsleider bij PSG, maar met de komst van Kylian Mbappé en vooral Neymar is zijn positie bedreigd. Dat werd tegen Lyon pijnlijk duidelijk.

  Het begon al met een vrijschop waar Cavani zijn zinnen op gezet had. Maar dat was buiten Dani Alves gerekend, die de bal aan zijn landgenoot Neymar overhandigde.

  Toen er even later een penalty genomen moest worden, zat het spel weer op de wagen. Na wat gekissebis tussen Cavani en Neymar was het deze keer de Uruguayaan die mocht trappen. Hij trapte de bal op de lat.

  Na de match ging Cavani mokkend naar de kleedkamer, terwijl zijn ploegmaats de overwinning vierden op het veld. Coach Unai Emery beseft dat dit een bom kan leggen onder zijn ploeg, maar hij hoopt dat Cavani en Neymar de problemen zelf kunnen oplossen.

  "Ze staan allebei op het lijstje om een penalty te trappen. Ze moeten het onder elkaar uitmaken. Maar misschien is het best dat we ze in de toekomst afwisselend een penalty laten nemen. Als er dan nog discussie is op het veld, zal ik de knoop wel doorhakken", zegt Emery.