• home
 • video
 • pas verschenen

  Tijdritkampioen Victor Campenaerts verruilt Lotto-Jumbo voor Lotto-Soudal

  Campenaerts won dit seizoen het EK tijdrijden.

  Victor Campenaerts koerst vanaf volgend jaar opnieuw voor een Belgisch team. De Europees kampioen tijdrijden tekent een contract voor twee seizoenen bij Lotto-Soudal. "Ik ben blij om als Belgische renner opnieuw in eigen land te rijden."

  Als belofte reed Victor Campenaerts nog bij Lotto Belisol, maar bij zijn overstap naar het profpeloton trok hij in 201 naar Topsport Vlaanderen. Vorig jaar maakte hij de overstap naar LottoNL-Jumbo. Daar liep zijn contract af en dus keert hij terug naar België.

  "Ik heb niet lang getwijfeld", vertelde Campenaerts. "Ik ben blij om als Belgische renner opnieuw in eigen land te rijden, al ben ik heel dankbaar voor de tijd bij LottoNL-Jumbo. Ik heb de voorbije jaren aan mijn tijdrit kunnen blijven werken en nu kan ik met een aantal mooie adelbrieven terugkeren naar de ploeg."

  "Nu wil ik als prof tijdritten winnen voor Lotto-Soudal en scoren in het algemeen klassement in rondes van een week, zoals de BinckBank Tour of de Ronde van België. Dat zijn rittenkoersen waar je met een goede tijdrit al een belangrijke basis kan leggen voor het eindklassement. En uiteraard mik ik op de tijdrittitels."

  "Ik hoop de ploeg ook te inspireren op het vlak van ploegentijdritten. Met renners als Tiesj Benoot, Jasper De Buyst, Thomas De Gendt en Tim Wellens beschikt de ploeg op dat vlak zeker over heel wat potentieel en ik wil graag de ervaring die ik de voorbije jaren heb opgedaan in het tijdrijden delen."

  Sergeant: "Campenaerts is klaar om rittenkoersen van een week te winnen"

  Marc Sergeant was zeer tevreden met zijn transfer. "Sinds hij prof is geworden heeft hij een gestage progressie geboekt. Hij werd elk seizoen beter. Victor is een getalenteerd tijdrijder. Hij heeft de voorbije jaren veel aan deze discipline gewerkt en daar kan hij nu de vruchten van plukken. Kijk maar naar zijn Europese titel."

  "Victor is ook klaar om rittenkoersen van een week of minder te winnen, waarin een tijdrit een belangrijke rol speelt in het bepalen van het eindklassement, zoals in de voorbije Ronde van Groot-Brittannië waar hij vierde werd."

  "Victor straalt in het algemeen een grote gedrevenheid uit. Ik ben ervan overtuigd dat hij een aanwinst zal zijn voor onze ploeg in een discipline waarin we op dit moment niemand hebben die erbovenuit steekt."