• home
 • video
 • pas verschenen

  Premiecrisis bij Deense vrouwen, aanbod van de mannen wordt afgeslagen

  De Deense vrouwen werden als heldinnen onthaald na hun zilver op het EK.

  De Deense vrouwen zitten op ramkoers met hun voetbalbond. Omdat er geen akkoord gevonden kan worden over de arbeidsvoorwaarden en premies, staken de vice-Europese kampioenen. Een aanbod van de mannen om een deel van hun premies af te staan, werd door de bond al afgewimpeld. Morgen spelen de vrouwen wel een WK-kwalificatieduel.

  In België  was er de afgelopen maanden heel wat te doen om de WK-premies van de Rode Duivels, maar uiteindelijk werd er met wat water in de wijn toch een akkoord gevonden. Maar in Denemarken is de situatie bij de vrouwen helemaal ontspoord.

  De Deense vrouwen hadden normaal gezien vrijdag een oefeninterland tegen Nederland moeten spelen, wat een herhaling van de EK-finale had moeten zijn. Maar door een staking van de vrouwen ging dit niet door.

  Deense vrouwen spelen wél in WK-voorronde

  Met morgen de eerste match in de WK-voorronde tegen Hongarije op de agenda, doet/deed de Deense bond er alles aan om de situatie te ontmijnen. Een aanbod van de mannen om jaarlijks een deel van hun premies - 500.000 kronen ofwel 68.000 euro - af te staan, werd door de bond afgewimpeld.

  De bond gaf eerst aan dat het mogelijk met "andere speelsters tegen Hongarije zou spelen, of zich misschien zou terugtrekken". Dat probleem is intussen van de baan, want vedette Pernille Harder en co. zijn bereid om te spelen in Hongarije. Maar op het einde van de week gaan de onderhandelingen gewoon door. Dat hebben de twee partijen vandaag bekendgemaakt.