• home
 • video
 • pas verschenen

  Louwagie: "Dit was de moeilijkste periode in mijn leven"

  De Witte en Louwagie hebben enkele tumultueuze weken achter de rug.

  Alles en iedereen bij AA Gent kan opnieuw wat rustiger ademhalen na de zege tegen KV Oostende. Voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie spraken na de match over de woelige afgelopen week.

  Manager Michel Louwagie wond er na de 0-2-zege in Oostende geen doekjes om. De zenuwen gierden door de Gentse kelen voorafgaand aan de match tegen KV Oostende. Winnen was de enige optie.

  "Ik was heel nerveus en dat was jaren geleden", zegt Louwagie. "Mijn blijdschap om de zege zal later wel komen. Samen met de rust. Het was een moeilijke periode na drie fantastische seizoenen."

  "De prestaties van de afgelopen jaren hebben mij rechtgehouden. Je weet dat er ooit een einde komt aan een goede periode. Als ik ooit een boek moet schrijven, schrijf ik dit op als de moeilijkste en eigenaardigste periode in mijn leven."

  Het resultaat van Gent was goed, maar over het voetbal kon niet hetzelfde gezegd worden tegen KVO. "Eén zwaluw maakt inderdaad de lente niet. Ik ga niet euforisch doen."

  De Witte: "We zitten maandag opnieuw samen met Vanhaezebrouck"

  Na woorden van opluchting en blijdschap nam het gesprek met Louwagie een beetje een vreemde wending. "Als je andere matchen van Gent gezien hebt, weet je dat we in elke match momenten van goed voetbal hebben getoond. Dat is de reden dat we achter Hein Vanhaezebrouck zijn blijven staan."

  Die laatste uitspraak deed de wenkbrauwen fronsen bij interviewer Peter Vandenbempt. De positie van Vanhaezebrouck is intern toch echt wel een discussiepunt geweest?

  "Uiteraard ontstaat er druk. Op de voorzitter, op mij en op andere mensen in het bestuur. Mensen met misschien iets minder ervaring dan de voorzitter en ik. We hebben ze duidelijk gemaakt dat deze situaties kunnen voorvallen in het voetbal."

  Voorzitter Ivan De Witte werd bij het gesprek geroepen. Door de zege moest hij na de match tegen KVO geen beslissing nemen over de toekomst van Vanhaezebrouck.

  "Als het slecht loopt, worden er vragen gesteld bij alles. Niet alleen bij de trainer. We hadden eerder al overlegd met Hein over hoeveel punten we wilden na 15 speeldagen."

  "Maar na alles wat in de media was verschenen, heb ik beslist om deze week al te communiceren. En te zeggen dat we bij elk resultaat zouden doorgaan met Hein. Morgen zitten we trouwens opnieuw samen met Hein."