• home
 • video
 • pas verschenen

  Lof voor gretige Mertens: "Het niveau van de allerbeste spitsen"

  Dries Mertens scoorde gisteren drie keer.

  Dries Mertens heeft na 4 speeldagen al 5 keer gescoord in de Serie A. De Rode Duivel maakte gisteren een hattrick tegen Benevento. Het valt La Gazzetta dello Sport op dat Mertens geen enkele kans op een doelpunt laat liggen. "Hij haalt hetzelfde niveau als de beste aanvallers ter wereld", zegt de coach van Mertens.

  Geen geschenken: Mertens trapt penalty's zelf

  Dries Mertens was gisteren tegen Benevento op dreef. Mertens scoorde op het halfuur de 3-0 en nam in het laatste kwart van de wedstrijd nog twee strafschoppen voor zijn rekening, goed voor een 6-0-rammeling.

  Het viel La Gazzetta dello Sport op hoe Mertens geen kans laat liggen. Letterlijk en figuurlijk dan, want Mertens was wel erg gretig om de strafschoppen voor zijn rekening te nemen.

  Vooral bij de eerste strafschop was Mertens heel gretig. Ploegmaat Jorginho moest de bal afstaan. "De trainer heeft gezegd dat we kunnen afwisselen", verklaarde Mertens.

  "In de Champions League tegen Nice liet ik Jorginho trappen, aangezien zijn familie in de tribune zat. Maar gisteren wou ik niet gewoon blijven kijken. Dat Sarri me had gevraagd om Hamsik de tweede penalty te laten trappen? Dat heb ik niet gehoord."

  "We kunnen iedereen pijn doen"

  Napoli deelt voorlopig de leiding met Juventus en Inter: 12 op 12. "We zien wel hoe de titelstrijd verloopt. Maar we houden gelijke tred met onze rivalen en proberen ons spel op te leggen."

  "In Oekraïne (in de CL tegen Sjachtjor) zijn we daar niet in geslaagd. De tegenstanders bestuderen hoe ze ons kunnen afstoppen, maar wij kunnen elke verdediging pijnigen."

  Sarri met complimentjes

  Coach Maurizio Sarri was gisteren in zijn nopjes met een nieuwe glansprestatie van Dries Mertens. "Hij heeft niet dezelfde eigenschappen als Higuain of Lewandowski. Maar qua efficiëntie haalt hij hetzelfde niveau als de beste aanvallers van de wereld."