• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach over Derwael: "Ze is momenteel de beste gymnaste ter wereld aan de brug"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Nina Derwael maakte gisteren indruk in Parijs met haar oefening aan de brug met ongelijke leggers. Haar volgende doel is het WK. Ze haalde haar hoogste score tot nu toe en pakte zo goud. Het volgende doel is het WK, dat op 2 oktober begint. "Ik wil zeker de finale halen en dan zien we wel", blijft ze nuchter.

  Derwael: "Natuurlijk hoop ik op een medaille"

  Nina Derwael is het speerpunt van Team Belgium op het komende WK in Montreal. De Europese kampioene aan de brug lijkt helemaal klaar na haar eerste plaats in Parijs. "Het was pas mijn eerste World Cup-wedstrijd. Het was wel even wennen want er zaten 15.000 toeschouwers in de zaal. Maar het was heel leuk, met veel sfeer en ambiance."

  "Die wedstrijd was de ideale voorbereiding op het WK. En het geeft natuurlijk wel vertrouwen. Ten opzichte van het EK heb ik nog een beetje extra moeilijkheid in mijn oefening gestopt."

  "Ik weet niet wat de tegenstanders gaan doen. Ik heb hun oefening nog niet gezien. In Parijs ontbraken er nog een paar Amerikaanse en Chinese meisjes dus ik zal pas op het WK zien waar ik sta ten opzichte van de concurrentie."

  "Mijn ambitie? Natuurlijk hoop ik op een medaille. Maar ik ga met hetzelfde idee naar daar als op het EK. Ik wil mijn ding doen. Hopelijk lukt dat en wat de rest dan denkt, wil ik me niet te veel aantrekken. Ik wil zeker de finale halen en in die finale een goeie oefening turnen. Dan zien we wel waar me dat brengt."

  Video player inladen...

  Kieffer: "Derwael is de beste gymnaste ter wereld aan de brug"

  Derwael blijft bescheiden, maar haar coach Yves Kieffer is duidelijk. "Momenteel is ze volgens mij de beste gymnaste ter wereld aan de brug met ongelijke leggers. Als ze de oefening brengt zoals ze dat in Parijs gedaan heeft, kan ze zeker het podium halen."

  "Parijs was de ideale voorbereiding op het WK. Er was veel en luidruchtig publiek, net zoals in een WK-finale. Nina heeft getoond dat ze met die stress kan omgaan."

  "Die 14,9 was haar hoogste score tot nu toe. Er zitten nog een paar kleine foutjes in de oefening. Als ze die er uitkrijgt, kan ze een 15 halen. Het is een mooie en originele oefening. Ze is groot en explosief en kan veel hoogte halen. Het is momenteel de oefening met de tweede hoogste moeilijkheidsgraad."

  Video player inladen...