• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern München moet Neuer mogelijk weer wekenlang missen

  Neuer speelde vorige week tegen Anderlecht.

  Manuel Neuer heeft zich vandaag op training opnieuw geblesseerd aan zijn linkervoet. Met een gebroken linkermiddelvoetsbeentje was de Bayern-keeper al eens van april tot eind augustus uit. Volgens Bild zou de 31-jarige Neuer een operatie moeten ondergaan en is hij weken of maanden out.

  Bayern München houdt het voorlopig bij één gemiste match: de Duitse recordkampioen maakte bekend dat hij zich blesseerde op de laatste training voor de match tegen Schalke morgen. En dat hij die competitiewedstrijd mist. "De ernst van zijn blessure zal pas dinsdag bekend zijn na een laatste medische onderzoek."

  Neuer sukkelt al een heel jaar met zijn linkervoet. In maart werd hij al eens geopereerd, maar keerde hij snel terug. In april brak hij in de Champions League tegen Real Madrid een beentje. Hij ging toen niet onder het mes. Hij stond nog maar sinds 26 augustus weer onder de lat.

  Sven Ulreich is de vervanger van de aanvoerder van Duitsland. Die speelde ook de eerste competitieopdrachten al. De derde doelman van Bayern is de 17-jarige Christian Früchtl.