• home
 • video
 • pas verschenen

  2 jaar rijverbod en werkstraf van 100 uur voor dronken chauffeur Rooney

  Wayne Rooney trok het boetekleed aan in de rechtbank.

  Wayne Rooney heeft een uitgebreid mea culpa geslagen in de rechtbank na zijn dronken autorit. Toch was de rechter niet mals voor de aanvaller van Everton.

  Begin september werd Wayne Rooney, in het gezelschap van een brunette, door de politie van de weg geplukt op een steenworp van zijn huis in Prestbury. Rooney bleek ruim boven de toegelaten limiet te zitten bij zijn alcoholtest. En daar kunnen ze in Engeland niet om lachen.

  Rooney moest zich vandaag voor de rechter in Stockport komen verantwoorden. Hij bekende meteen schuld. "Ik wil me publiekelijk verontschuldigen voor mijn onvergeeflijke gebrek aan inzicht door te rijden terwijl ik boven de wettelijke limiet zat", sprak hij de rechtbank toe.

  "Ik heb al mijn excuses aangeboden aan mijn familie, manager, voorzitter en iedereen bij Everton, nu wil ik mij ook verontschuldigen bij alle fans en iedereen die mij in mijn carrière gevolgd en gesteund heeft."

  De rechter legde Rooney een rijverbod van 2 jaar op én ook nog een werkstraf van 100 uur. "Ik aanvaard mijn straf en hoop dat ik iets kan rechtzetten met mijn taakstraf."