• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Obreno na lange afwezigheid: "Wil geen finalevulling zijn"

  Hannes Obreno was meer dan een half jaar buiten strijd.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Hannes Obreno (26) timmert aan de weg terug nadat een virus hem een half jaar aan de kant heeft gehouden. "Ik kan rustig de trainingen hervatten. Maar met een 6e of 8e plaats ben ik niet meer tevreden. Ik ga voor podiumplaatsen", zegt de skiffeur aan Sporza.

  "Ik moest afwachten en dat was frustrerend"

  Roeier Hannes Obreno werd in februari geconfronteerd met hartproblemen. "Het werd alleen maar erger door de trainingen. Ik ben toen gestopt met trainen en heb verschillende onderzoeken gedaan. Een virus of virale infectie was uiteindelijk de diagnose", zegt Obreno.

  "Ik moest afwachten van de dokters. Dat was frustrerend. Als je een spierblessure hebt, dan weet je hoeveel weken of maanden je out zal zijn. Ik moest gewoon wachten."

  "Ik heb uiteindelijk 6,5 maanden platgelegen. Er is nu een lichte verbetering en ik kan rustig de trainingen hervatten. Ik kan fietsen en ik heb al een paar keer in mijn boot gezeten. Eindelijk."

  "Ik had bewust wat gewacht om op het water te gaan. Ik wou eerst mijn conditie bijschaven. Maar ik kon niet meer wachten: ik had nog nooit 6,5 maanden niet in mijn boot gezeten. Ik miste het dus wel."

  "Voor minder dan het podium doe ik het niet"

  Hoe ziet de toekomst van Hannes Obreno eruit? Geraakt hij weer op zijn oude niveau? "Dat is de vraag. Ik wil meer dan finalevulling zijn. Ik wil op een podiumplaats eindigen en wil er staan."

  "Als ik op 99 procent blijf en niet meer verder geraak, dan zal ik misschien zelf beslissen om te stoppen. Met een 6e of 8e plaats ben ik niet tevreden. Daarvoor doe ik het niet."

  "Volgend jaar misschien wel, want ik heb een half jaar stilgezeten. Maar daarna is het voor het podium. Voor minder doe ik het niet."