• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Verlies is geen drama, maar wel gezichtsverlies"

  0 / 0
  De Rode Duivels zijn als een sneltrein door hun kwalificatiegroep gedenderd op weg naar het WK. Peter Vandenbempt waarschuwt om er geen conclusies uit te trekken met het oog op Rusland. "Het EK in Frankrijk heeft ons geleerd dat we optimisme niet moeten laten baseren op resultaten in de kwalificaties."

  Verwacht geen gemakkelijke match

  Het had nog een moeilijke laatste rechte lijn kunnen zijn, met uitmatchen tegen Griekenland en Bosnië. Maar door de resultaten van donderdag is de druk van de ketel.

  De Duivels staan nu al op een zuchtje van het WK. Verlies is dus geen drama, maar zorgt wel voor gezichtsverlies. België is het ook aan zijn status verplicht om deze poule als groepswinnaar af te sluiten.

  Toch verwacht ik geen makkelijke match, dat bleek uit in de heenmatch in Brussel. Toen kwamen de Belgen op achterstand door een goal van Mitroglou en hebben ze een halfuur moeten beuken om een nederlaag af te wenden.

  Griekenland is ook nog volop in de running voor de tweede plaats. Het heeft al 2 jaar geen nederlaag geleden in een officiële match.

  Veel lof, maar konden nog nooit winnen tegen toplanden

  Het échte doel van de Rode Duivels ligt natuurlijk verderop, in Rusland. Het probleem is dat je niet weet waar België op dit moment staat tegenover de toplanden. Duitsland, Frankrijk, Spanje, Argentinië, Brazilië,.... Dat zullen we pas op de eindronde merken.

  De realiteit is dat deze generatie Duivels veel lof kreeg de laatste jaren, maar nog nooit heeft kunnen winnen tegen die toplanden in een match met inzet.

  Er is gewettigde hoop en geloof dat ze het goed zullen doen. Misschien zelfs heel erg goed. Maar het EK in Frankrijk heeft ons geleerd dat we optimisme niet moeten laten baseren op resultaten in de kwalificaties. En al helemaal niet op matchen tegen voetbalsmurfen uit Gibraltar.

  Peter Vandenbempt

  Eddy Snelders legt de mogelijke scenario's uit