• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Rossom na oplawaai tegen Letland: "Zo snel mogelijk vergeten"

  Sam Van Rossom in actie tegen Letland.

  Maandag krijgen de Belgian Lions op het EK de kans om revanche te nemen voor de zware nederlaag tegen Letland. Rusland is dan de opponent. Sam Van Rossom predikt kalmte en heeft zijn vizier al volop op de sterke Russische ploeg gericht.

  Na de mooie 103-90-overwinning tegen Groot-Brittannië liep België tegen Letland tegen 92-64 aan. Een tegenvaller. "Je zit in een zware poule, dus kan zoiets gebeuren", verklaart Sam Van Rossom.

  "Je moet deze wedstrijd zo snel mogelijk vergeten. Op naar de volgende! We hebben nog drie kansen om een tweede overwinning te pakken, dat is onze bedoeling. En wie weet pakken we na een tweede ook nog een derde zege."

  "Ik denk dat onze kern groot genoeg is om het goed te doen op dit EK, maar het lukt nu eenmaal niet altijd. Dat is niks om ons over te schamen. Je speelt tegen toplanden, tegen supertalenten."

  "Het is wel soms nog te veel met ups en downs bij ons. We krijgen ook al 2 matchen 90 punten binnen, dat is te veel van het goeie. We moeten een tandje bijzetten in de verdediging, zodat we het onszelf wat makkelijker maken in de aanval."

  "Onze derde tegenstander Rusland is een zeer sterk geheel met 2 spelers die erboven uitsteken. De helft van hun ploeg speelt voor CSKA Moskou, top in de Euroleague. Die jongens zijn het gewend om samen te spelen, de automatismes zitten ingebakken. Makkelijk wordt het zeker niet, maar goed: we willen winnen."

  "Niet alleen op Turkije focussen"

  "De sleutelwedstrijd om door te gaan naar ronde 2 zou die tegen Turkije (op 5 september, red) kunnen worden, maar je mag niet alleen op dat duel focussen. We moeten voor elke wedstrijd gaan en altijd proberen te winnen", besluit Van Rossom.