• home
 • video
 • pas verschenen

  Rusland kroont zich tot Europees kampioen volleybal

  De Russische mannen vieren hun Europese titel.

  De Russische mannen, in de halve finales al te sterk voor België, hebben in Polen de gouden medaille veroverd op het EK. Duitsland ging in de finale met 2-3 voor de bijl.

  De finale tussen Rusland en Duitsland duurde meer dan 2 uur. Rusland kwam met 19-25 op 0-1 in sets, maar Duitsland weerde zich als een duivel in een wijwatervat en herstelde met 25-20 het evenwicht.

  De derde set ging met 22-25 opnieuw naar Rusland, maar de Duitsers legden zich niet neer bij het meesterschap van hun opponenten. Met 25-17 sleepten ze een tiebreak uit de brand. Daarin was de spanning te snijden. Rusland won uiteindelijk met 13-15.

  Voor Rusland is het al de 14e Europese titel in het volleybal, het tijdperk van de vroegere Sovjet-Unie inbegrepen.