• home
 • video
 • pas verschenen

  Raes: "Eigenlijk kan de Duivels nog bijzonder weinig gebeuren"

  0 / 0
  De Rode Duivels kijken vanavond Griekenland in de ogen. België kan zich nu al plaatsen voor het WK van volgend jaar in Rusland. Sporza-commentator Frank Raes schat de wedstrijd in. "Griekenland moet toch wel winnen en dat kan de match boeiend maken."

  "België wil absoluut winnen"

  Ik heb uit de persconferentie onthouden dat België absoluut wil winnen. Een gelijkspel is min of meer voldoende voor de kwalificatie, maar de bondscoach en Jan Vertonghen zeiden dat de Belgen willen winnen.

  Er werd hen ook gevraagd of dit geen zwakke kwalificatiepoule is. Dat werd niet meteen ontkend, maar ook niet bevestigd.

  Vertonghen zei dat Bosnië en Griekenland toch sterke landen zijn, die misschien onder hun niveau hebben gepresteerd. Martinez had het over de organisatie en de lawaaierige supporters van de Grieken, maar eigenlijk kan er de Duivels nog bijzonder weinig gebeuren.

  "Dit Griekenland zit een beetje in een overgangsfase"

  Griekenland speelde donderdag 0-0 gelijk tegen Estland en dat is toch niet zo best. Ze moeten vanavond toch wel winnen, want ze moeten ook spelen voor de tweede plaats. Dat kan de match boeiend maken.

  Dit Griekenland zit een beetje in een overgangsfase. Het was een oud team dat niet meer goed gepresteerd heeft. In de vorige voorronde voor het EK eindigde het zelfs na de Faeroer. Dat moet je kunnen.

  "Defensief sterk, maar voor de rest verzwakt"

  De sterkte van Griekenland ligt wellicht achteraan in de as, met Papastathopoulos van Dortmund en Manolas van Roma.

  Het is ook uitkijken naar Fortounis, die in eigen stadion mag spelen. Hij scoort gemakkelijk. Op het middenveld hebben ze ook nog de Portugese Griek Seca, een loopwonder, en Mantalos, die we nog kennen van tegen Club Brugge. Die heeft een goeie pass en ziet het goed, maar hij moet wel op de flank spelen.

  Met Mitroglou missen ze een belangrijke speler. Hij zou niet aan de aftrap staan en hij is toch de man die de Belgen pijn gedaan heeft in Brussel. Ook Torosidis en wellicht ook Papadopoulos zijn er niet bij. Kortom, Griekenland is defensief sterk, maar voor de rest is het team verzwakt.

  "Publiek en hitte kan in voordeel van de Grieken spelen"

  Het hevige publiek kan wel in het voordeel spelen van de Grieken. De Duivels moeten ook opwarmen voor de Griekse spionkop. Dat zou afschrikwekkend moeten zijn.

  Ook de temperatuur kan de Grieken helpen. Het is hier erg warm: 's avonds is het nog 25 graden. Wie weet kan dat de Belgen parten spelen.