• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Heb mijn WK-selectie op sporza.be ingevuld, maar ik ken dan ook de namen"

  Oliver Naesen: "Het WK is mijn hoofddoel van het najaar"

  Morgen maakt Kevin De Weert zijn 9 namen bekend voor het WK wielrennen in Bergen. Van Avermaet en Gilbert zijn certitudes, maar wie mogen samen met hen mee naar Noorwegen? Sporza polste in de rand van de Brussels Cycling Classic al eens bij de schaduwkopmannen en knechten.

  Naesen: "Er gaan alleen maar moteurs mee naar Bergen"

  De meest loslippige, zoals wel vaker, is Oliver Naesen. "Iedereen die naar het WK gaat, weet dat nu al", zegt hij. "Ik heb een paar dagen geleden mijn selectie ook ingegeven op de site van Sporza (speel hier mee), maar ja, ik wist de namen toen al."

  "Wie de 9 zijn, mag ik niet zeggen. Maar er zit geen enkele renner bij waarvan je kunt zeggen: "Wat zal die daar doen?" Het zijn allemaal moteurs."

  België kan heel wat grote namen selecteren, maar wie zal het werk in het eerste deel van de wedstrijd opknappen? "We moeten het doen zoals in Qatar. Daar hadden we een fantastische ploeg en hebben renners die zelf prijs kunnen rijden zich volledig opgeofferd, zoals Stuyven, Keukeleire en ik."

  "Dat zou dit jaar hetzelfde moeten zijn in dienst van Greg (Van Avermaet) en Phil (Gilbert). Wij kennen onze plaats. Ik was er in de klassiekers wel telkens bij in de finale, maar ik heb ze nooit geklopt. Gelukkig sta ik ook niet helemaal onder aan de ladder."

  Stuyven: "Ik verdien mijn plaats"

  Ook Tiesj Benoot en Jasper Stuyven lijken zeker van hun plaatsje, al blijven ze zelf nog voorzichtig. "Als je goed bent, denk je automatisch: "Ik zal er wel bij zijn." Maar plots rijden alle Belgen goed. Dan moet je toch wat oppassen", zegt Stuyven.

  "Ik maak me geen zorgen. Ik denk dat ik mijn plaats verdien. Maar er zijn momenteel meer dan 9 renners die dat zeggen. Er zullen er altijd teleurgesteld zijn. Hopelijk ben ik daar niet bij."

  "De renners die erbij zijn, weten het al", zegt Benoot en hij voegt er een veelzeggende lach aan toe. "Ik denk niet dat er grote verrassingen zullen zijn."

  Benoot trok de voorbije dagen op stage in Italië, waar hij onder meer trainde met Tom Dumoulin. "Nu moet ik gewoon de natuur zijn werk laten doen en de stage laten renderen. Dan komt het wel goed. Ik kijk uit naar het laatste deel van het seizoen met deze benen."

  Wie wordt knecht?

  • Iljo Keisse: "Ik voel me goed. Vorige week heb ik nog gewonnen. Een iets kleinere koers, maar winnen is winnen. Toch veronderstel ik dat ik er niet bij ben. Ik weet al min of meer wie mag gaan, maar het is niet aan mij om dat te onthullen."
  • Julien Vermote: "Ik weet wat ervan mij verwacht wordt bij Quick-Step en in principe kan ik die taak op het WK ook vervullen. Na de Tour heb ik een gesprek met de bondscoach gehad en ik weet dat hij rekening met mij houdt. Daarom ben ik speciaal op hoogtestage gegaan naar Livigno. Ik heb me goed voorbereid. Als ze me oproepen, ben ik zeker en vast klaar."
  • Pieter Serry: "Ik ben er klaar voor. Ik heb gepiekt naar het najaar en wil zo lang mogelijk koersen dit seizoen. Een WK zou leuk zijn, maar De Weert heeft veel renners die hij kan meenemen."

  Welke 9 renners zou JIJ meenemen naar Bergen?

  Wil je, net zoals Oliver Naesen, ook je WK-ploeg samenstellen. Speel dan hier mee.