• home
 • video
 • pas verschenen

  Jan Vertonghen: "Gaan toch eentje drinken"

  20 minuten voor tijd opende Jan Vertonghen de score in en tegen Griekenland.

  0 / 0

  20 minuten voor tijd opende Jan Vertonghen de score in en tegen Griekenland.

  De Rode Duivels beseffen dat ze niet hun beste partij gespeeld hebben in Griekenland (1-2). "Goed spel was het niet, maar we zijn er wel", is de conclusie van Jan Vertonghen na de kwalificatie voor het WK van volgend jaar in Rusland. "Tegen stugge teams hebben we een werkpunt", weet Thibaut Courtois.

  Vertonghen: "Kwalificatie is het belangrijkste"

  Jan Vertonghen heeft de deur naar Rusland mee opengebeukt. 20 minuten voor tijd opende hij de score in Griekenland. "De kwalificatie is het belangrijkste. Goed spel was het niet, maar we zijn er wel", reageerde de verdediger voor onze camera.

  "Het was zeker een lastige wedstrijd. De Grieken kwamen er gevaarlijk uit. We stonden niet altijd goed opgesteld achterin en daar maakten ze goed gebruik van."

  Vertonghen schoot de match letterlijk op gang (video). "We voelden dat we dat doelpunt nodig hadden. Na de 1-0 was het de bedoeling om de boel dicht te timmeren. We moesten toch weer aan de bak, omdat de Grieken meteen tegenscoorden. Gelukkig volgde de prachtige voorzet van Thomas en het doelpunt van Romelu."

  Tijd om te feesten hebben de Rode Duivels nauwelijks. "We vliegen meteen terug, maar we gaan toch eentje drinken", lachte Vertonghen.

  Courtois: "Hebben een werkpunt"

  Thibaut Courtois kan Jan Vertonghen volgen. "Ons voetbal kon beter, maar we hebben op karakter gewonnen. Dat moeten we onthouden als we het eens moeilijk hebben", vindt de doelman.

  "Tegen stugge ploegen die tactisch sterk staan, moeten we oplossingen zoeken. Dat is het voornaamste werkpunt voor onze ploeg. Tegen zulke ploegen moeten we het tempo opdrijven om toch die openingen te creëren."

  Voor de rust hield Courtois de nul op het bord. Op een schot van Stafyfilidis moest hij zich helemaal uitrekken (video). "Een van de beste reddingen in mijn carrière", vindt de goalie. "Die bal zwabberde enorm. Ik kon er nog maar net mijn hand tegenzetten."

  Meunier: "Geen grootse wedstrijd"

  "We zijn blij met de overwinning en de kwalificatie, maar dit was geen grootse wedstrijd", beseft ook Thomas Meunier. "We wisten dat het een rotmatch zou worden tegen een verdedigend team."

  "Tactisch hadden we het moeilijk. We leden veel balverlies, we bewogen te weinig en we creëerden nauwelijks een kans."

  "In de tweede helft kregen we iets meer ruimte. Die hebben we benut. We waren erg efficiënt." Met een precieze voorzet had Meunier een flink aandeel in het doelpunt van Lukaku (video).

  De Bruyne: "Indrillen"

  "We hebben gedaan wat we moesten doen. Winnen is winnen, dat is het belangrijkste", reageerde Kevin De Bruyne.

  "Een topmatch was het niet. De Grieken speelden met 9 à 10 achter de bal. Het was moeilijk om openingen te vinden. Dat weten we. Ik besef ook dat zoiets niet leuk is om naar te kijken. Op zo'n moment moeten wij geconcentreerd blijven en geduld oefenen."

  "Nu hebben we 9 maanden tijd om alle fouten recht te trekken. Voor mij moeten we vooral defensief een blok vormen. We moeten weten wie waar moet lopen. Dat moet er ingedrild worden voor het WK."