• home
 • video
 • pas verschenen

  Bouhanni sprint naar overwinning in Fourmies

  Bouhanni wint de 85e GP Fourmies.

  Nacer Bouhanni heeft voor de tweede keer de GP Fourmies op zijn palmares gezet. De Fransman haalde het in een spurt. Jarl Salomein eindigde als eerste Belg op plaats 8.

  Na een heel nerveus begin vormde zich stelselmatig een kopgroep van 21 man, met daarbij onder meer Timothy Dupont, Pieter Vanspeybrouck, Pieter Serry, Eliot Lietaer, Julien Mortier, Quentin Jauregui, Damien Gaudin, Pim Ligthart, Marcus Burghardt, Petr Vakoc, Oscar Riesebeek en Mads Pedersen.

  Zij boekten een maximale voorsprong van 3 minuten. Op 10 kilometer van het einde was alles echter te herdoen. Cofidis had zijn turbo aangezet om de rode loper uit te rollen voor sprintbom Bouhanni. Het plannetje van het Franse team klopte, Bouhanni rondde het karweitje af.

  Voor de 27-jarige Bouhanni is het zijn zevende overwinning dit seizoen. Eerder dit jaar was hij al de sterkste in Nokere Koerse, de vierde etappe in de Ronde van Catalonië, Parijs-Camembert, de tweede rit in de Ronde van Yorkshire, de tweede etappe in de Ronde van de l'Ain en de tweede rit in de Ronde van Poitou-Charentes.

  Uitslag:

  1. Nacer Bouhanni (Fra) in 205 km in 4u22'29"
  2. Marc Sarreau (Fra) z.t.
  3. Rüdiger Selig (Dui)
  4. David Menut (Fra)
  5. Simone Consonni (Ita)
  6. Justin Jules (Fra)
  7. Jordan Levasseur (Fra)
  8. Jarl Salomein 
  9. Laurent Pichon (Fra)
  10. John Degenkolb (Dui)

  22. Christophe Noppe 
  26. Guillaume Van Keirsbulck
  29. Kevin Deltombe
  32. Frederik Backaert
  37. Gregory Habeaux
  39. Dries Devenyns
  49. Maxime Farazijn
  50. Stijn Devolder

  Tweets: