• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische volleyballers in zak en as: "Dit is voor altijd een blinde vlek"

  Vital Heynen zit met een drievoudig gevoel na het EK.

  0 / 0

  Vital Heynen zit met een drievoudig gevoel na het EK.

  De Red Dragons hebben op het EK een medaille aan hun neus zien voorbijgaan. In de kleine finale moesten ze met 3-2 hun meerdere erkennen in Servië. Coach Heynen benadrukt het positieve, Sam Deroo is op zijn beurt een hoopje ellende.

  "We staan al veel verder dan gepland"

  "Ik zit met een drievoudig gevoel na deze nederlaag", zegt Vital Heynen. "Ten eerste hebben we in de kwartfinales te goed tegen Italië gespeeld. We hadden beter wat van dat niveau overgehouden om vandaag tegen Servië te spelen, want we kunnen beter dan wat we vanavond lieten zien."

  "Onze aanvalskracht was niet voldoende. Blokkerend verdedigend hebben we het lang goed gedaan, maar op het einde in zo'n tiebreak gaat de individuele kwaliteit in de aanval doorwegen en zo won Servië verdiend."

  "Ten tweede is het natuurlijk hard om een medaille te verliezen. Alleen moet je ook aan punt 3 denken: we zijn 3 maanden geleden aan een project begonnen om binnen de 4 jaar een medaille te pakken. Dus staan we al veel verder dan gepland."

  "De stappen die we ook vandaag weer gezet hebben - na een ongelooflijk slechte start terugkeren in de wedstrijd - zullen vroeg of laat beloond worden. Zelfs deze wedstrijd geeft me een positiever beeld dan gisteren, toen we moesten vaststellen dat we tegen Rusland niet meekonden. Ik onthoud veel positiefs van dit EK."

  "Dit is een echte domper"

  Sam Deroo kon zijn ontgoocheling niet verbergen voor de Sporza-microfoon. "Het is moeilijk te beschrijven hoe ik me voel. Het is heel erg dat die medaille ons ontglipt. Het is bijzonder jammer dat we de zomer zo afsluiten, een echte domper", zegt Deroo.

  "Ik vond ons vandaag niet slecht spelen. Ik vind het de verdienste van Servië dat zij nog een tandje konden bijzetten, ook al hebben wij ook kansen gekregen."

  "'Dit EK leert dat we klaar zijn om te concurreren met de topteams, behalve Rusland. Alle andere landen konden we aan. Daar moeten we ons aan optrekken. Maar deze gemiste medaille blijft voor altijd een blinde vlek op ons palmares."