• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart De Clercq: "Pijnlijk dat we niet voorop konden blijven"

  De Clercq reed zich in de kijker.

  Bart De Clercq toonde zich gisteren in de lange vlucht, al moest hij zijn meerdere erkennen in Rafal Majka. "Maar ik ben tevreden over mijn benen", zegt de renner van Lotto-Soudal. "Het is al mooi geweest voor de ploeg en alles wat daar nog bijkomt, is leuk meegenomen."

  Bart De Clercq kleurde de vlucht van de dag op weg naar La Pardena, maar op die slotklim moest hij afhaken. "Het was een zware rit", vertelt hij. "Om mee in de ontsnapping te raken was het al serieus op de limiet koersen."

  "We waren dan met 10 en aanvankelijk draaide dat vrij goed rond, maar toen bleek dat er in het peloton ook een aantal ploegen zich op kop zetten. Je zag dat de hoop bij sommige renners al weg was en dat ze meer begonnen te lonken."

  "Zelf heb ik geprobeerd om het tempo erin te houden, want het is dwaas om je zomaar te laten inlopen. Als je dan ziet dat Majka nog net standhoudt, is het pijnlijk dat we niet voorop konden blijven. Maar hij was een stuk sterker. Ik voelde me al heel wat beter dan de vorige keer dat ik mee was in de aanval."

  "De benen waren wel goed, maar dat je Costa en Majka op het einde moet laten gaan, is geen schande. We hebben geprobeerd en het is niet gelukt, maar ik ben toch tevreden over de aanval en de benen."

  "Als je achteraf de vermogens bekijkt, is het telkens de moeite"

  Het gespreksonderwerp in het peloton zijn de hoge snelheden waarmee gekoerst wordt in deze Vuelta. Hoe schat De Clercq, die bezig is aan zijn 11e grote ronde, dat in? "Er is al alle dagen serieus tempo gereden. Eergisteren misschien net een beetje minder, maar als je achteraf de vermogens bekijkt, is het toch telkens de moeite."

  "We hebben ook een paar dagen slecht weer gehad. Dat kruipt ook in de kleren, dat extreme verschil tussen 35 graden en dan regen en 16 graden. Dat is belastend. Maar voorlopig verteren we het goed. Nog 1 dagje en het is weer rustdag."

  Met de sfeer bij Lotto-Soudal zit het in ieder geval goed na de 2 ritzeges van Tomasz Marcyznski. "Sowieso is de Vuelta voor onze ploeg al geslaagd. Twee ritzeges, daar zouden we vooraf meteen voor getekend hebben. Het is al heel mooi geweest en alles wat daar nog bijkomt, is mooi meegenomen", besluit De Clercq.