• home
 • video
 • pas verschenen

  Aerts: "Hopen allemaal dat Van Aert en Van der Poel niet verbeterd zijn"

  Aerts: "Zal pijn doen om die Europese trui af te geven."

  De veldrijders maken zich stilaan op voor de start van hun seizoen. "Elke ronde dat we de grote 2 kunnen volgen, maakt ons sterker", zegt Toon Aerts. "Maar met Telenet-Fidea kunnen we hier en daar het ploegenspel laten werken."

  Telenet-Fidea stelde gisteren de ploeg voor het komende seizoen voor. Europees kampioen Toon Aerts is een van de uithangborden, maar leeft naar eigen zeggen met een bang hartje toe naar de eerste veldrit. "Het is voor mij 9 maanden geleden dat ik nog een wedstrijd heb gereden in het veld", legt hij uit.

  Aerts brak in januari zijn schouder bij een zware val. "Als ik een wedstrijd op de weg heb gereden, heb ik de volgende dag altijd een stram gevoel in die schouder. Maar ik blijf daar goed aan werken."

  Vorig jaar kroonde Aerts zich verrassend tot Europees kampioen. "De 2 grote mannen keken naar elkaar en ik heb daar misschien wat van kunnen profiteren. Maar ik heb het toch gedaan en heb intussen bijna een heel jaar in die trui kunnen rijden."

  "Het EK wordt nu het eerste grote moment voor mij. Het is moeilijk om opnieuw de titel te pakken, maar het zal pijn doen om die trui af te geven."

  "Uitgaan van onze eigen sterkte"

  Aerts en zijn ploegmaats zullen dit seizoen opnieuw moeten afrekenen met Wout van Aert en Mathieu van der Poel. "Ik denk dat we allemaal hopen dat ze niet verbeterd zijn. Maar we hoeven ons geen illusies te maken, ze zullen zeker niet slechter geworden zijn."

  "We kunnen enkel uitgaan van onze eigen sterkte. We zullen volgende week zien hoe die mannen beginnen aan de winter. Voor ons is het leuk als we mee op het podium staan. Plaatsen 1 en 2 zijn meestal bezet."

  "Voor ons is het leuk dat we tegen die mannen kunnen koersen. Elke ronde dat we kunnen blijven volgen, is een ronde dat we onszelf sterker maken."

  Aerts kijkt alvast uit naar de samenwerking met Lars van der Haar. "Vorig jaar heb ik niet veel samen kunnen koersen met hem, nu zullen we samen aan het seizoen beginnen. Misschien kunnen we hier en daar tactisch voordeel halen en het ploegenspel laten werken", besluit hij.

  Van der Haar: "Op nummer 1 staat met stip het WK"

  Ook Lars van der Haar heeft er zin in. "Mijn zomer was goed, rustiger dan de afgelopen jaren", verwijst de Nederlander naar zijn periode bij Giant, waar hij een volledig wegprogramma moest rijden. "Ik ben benieuwd waar ik sta."

  "Ik wil een constant seizoen rijden en iets meer kwaliteit leggen in alle wedstrijden. Op nummer 1 staat met stip het WK in Valkenburg. Dat is een parcours dat me goed ligt."

  "Ik heb de afgelopen jaren getoond dat ik Van Aert en Van der Poel kan hebben op mijn parcoursen. Maar dan moet alles goed lopen. Ik ga proberen om die dagen eruit te pikken."