• home
 • video
 • pas verschenen

  "Misschien kan dit karaktervoetbal samen met goed spel en talent ons nog ver brengen"

  Roberto Martinez gaat de komende maanden de concurrentie aanscherpen.

  De Rode Duivels hebben moeten knokken voor de 3 punten in Griekenland. "Zij wilden de wedstrijd echt winnen. Ongelooflijk", reageert bondscoach Roberto Martinez.

  "Karakter en het samenhorigheid"

  "We wisten dat Griekenland thuis weinig wedstrijden verliest. Je weet dat ze een goede organisatie neerzetten. Het werd vandaag een vreemde match. We vonden ons normale ritme niet", analyseert Roberto Martinez de wedstrijd tegen Griekenland voor onze camera.

  "Dan moet je kijken naar het karakter en het samenhorigheidsgevoel van de groep. Zij wilden de wedstrijd echt winnen. Dat ze die eigenschap toonden, vond ik ongelooflijk."

  "We hadden individuen op het terrein, maar toch vormden we een team. Dat maakt me erg blij. Het was een complete teamprestatie, ook al ontbrak het ons aan de finesse die ons normaal kenmerkt."

  "Misschien kan dit karaktervoetbal samen met goed spel en talent ons ver brengen."

  "Oefenprogramma tegen stevige ploegen"

  De bondscoach heeft nu 9 à 10 maanden om de WK-eindronde in Rusland voor te bereiden. "We gaan de concurrentie binnen de selectie aanscherpen", belooft Martinez. "Ik ga nog naar andere spelers kijken."

  "We moeten een oefenprogramma tegen stevige ploegen organiseren, maar eerst willen we de kwalificatie met een positieve noot afsluiten."

  Op 7 oktober voetballen de Duivels in en tegen Bosnië-Herzegovina, op 10 oktober sluiten ze de WK-voorronde af in Brussel tegen Cyprus.