• home
 • video
 • pas verschenen

  Zoekt Waasland-Beveren overnemer? "Nee, we staan er beter voor dan ooit"

  Waasland-Beveren is niet op zoek naar een nieuwe eigenaar.

  Verschillende kranten melden dat Waasland-Beveren te koop zou staan. Maar op de clubwebsite wordt dit met klem ontkracht. "We willen niet in handen vallen van onbetrouwbare mensen."

  Na onder meer Moeskroen, Cercle Brugge, OH Leuven en Roeselare zou ook Waasland-Beveren volgens sommige berichten op zoek zijn naar een buitenlandse overnemer.

  "Onze club heeft door zijn structuur een mechanisme die ons beschermt tegen vijandige overnames", zegt voorzitter Dirk Huyck. "Wie eraan denkt onze club te stabiliseren, kan zich de moeite besparen."

  "Er is al enkele jaren interesse uit binnen- en buitenland om Belgische clubs over te nemen. Ook bij Waasland-Beveren werd al meermaals gepolst of een overname mogelijk is. Maar geen enkele geïnteresseerde partij kon een waardig plan voorleggen."

  "Wij willen niet in handen vallen van onbetrouwbare mensen of deel uitmaken van schimmige constructies die de Licentiecommissie niet doorstaan. Door de verkoop van onder meer Gano staan we er financieel beter voor dan ooit. We zetten enorme stappen vooruit."

  "Zullen oplossing vinden voor wie uit project wil stappen"

  "De Raad van Bestuur van Waasland-Beveren is er gerust op dat een oplossing gevonden zal worden voor wie uit het verhaal wil stappen. Een meerderheid heeft de wens geuit om het sportief en financieel project "We-Believers" voort te zetten. De komende maanden zal er dus in alle rust voortgewerkt kunnen worden."

  "Stellen dat onze club in de etalage staat is op zijn zachtst gezegd de feiten verkeerd voorstellen. Wij betreuren het ongenuanceerd brengen van dit soort informatie. We stellen vast dat bij sommigen het eigenbelang primeert op het clubbelang."