• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Branteghem: "Enorme competities en suspens gezien op de Memorial"

  0 / 0
  Cédric Van Branteghem kan terugkijken op een geslaagde Memorial Van Damme, ondanks de problemen met de verlichting in het stadion. "Op dat moment zie je hoe goed ons team is voorbereid", zegt Van Branteghem, sinds dit jaar meetingdirecteur.

  Cédric Van Branteghem was na afloop van de Memorial Van Damme een tevreden man. "We hebben mooie prestaties gezien", steekt hij van wal.

  "Jammer genoeg is het enorm afgekoeld in het begin van de avond en dat weegt op de topprestaties. Toch hebben we een wereldjaarprestatie gezien op de 400 meter. We hebben de Belgen kunnen tonen, ook al waren ze misschien al wat vermoeid."

  "Die tijd op de 400 meter bij de vrouwen is onwaarschijnlijk. Je ziet het ook aan de andere sprintnummers. Ook op de 200 meter liepen ze 20"00. Bij temperaturen onder 14 graden zijn dat toptijden. Op de lange afstanden waren het misschien niet heel snelle tijden, maar wel mooie duels."

  "Ik denk dat we sport gezien hebben met enorme competities en suspens. Dat is wat we allemaal willen."

  "Vloeken door die stroompanne, maar team was goed voorbereid"

  Voor Van Branteghem was het zijn vuurdoop als directeur. "Dat was wel een beetje stresserend. Je kijkt er altijd naar uit en bereidt heel goed voor, maar er zijn altijd dingen die anders lopen dan verwacht. Zoals met de verlichting bijvoorbeeld. Desondanks bleef alles op een goede manier verlopen. De temperatuur kunnen we niet voorzien en die andere zaken ook niet."

  "Het was vloeken door die stroompanne. Maar op dat moment zie je hoe goed ons team is voorbereid. Alles draait op generatoren, we kunnen alles laten verdergaan. Het is misschien iets minder klaar dan anders, maar dat maakt eigenlijk niets uit. Ik denk dat bijna niemand er iets van gemerkt heeft."

  "Meer technologie naar de sport brengen"

  Ondanks die technische problemen wil Van Branteghem nog meer inzetten op technologie. "Ik denk dat dat ook wel de toekomst is. Ik kan daar nu niet veel uitspraken over doen, we moeten zien wat er komt. Maar technologie is overal rondom ons, we leven met de smartphone in de hand. Dus ik denk dat het interessant is om dat meer naar de sport en de supporter in het stadion te brengen."

  Daarmee hoopt hij jongeren aan te spreken. "Dat zien we ook op de sociale media met heel korte, toffe clipjes. Op die manier worden jongeren daarvoor warm gemaakt en willen ze dat live zien. Maar misschien willen ze nog meer dingen weten, nog meer data. Dat zullen we in de toekomst proberen toe te voegen", besluit Van Branteghem.