• home
 • video
 • pas verschenen

  Fognini is niet meer welkom op de US Open na beledigingen tegen de scheidsrechter

  Fognini moet het toernooi verlaten.

  Voor Fabio Fognini (ATP-26) zit de US Open erop. De 30-jarige Italiaan werd uitgeschakeld in de eerste ronde, maar zou normaal nog in het dubbelspel in actie komen. Fognini wordt gestraft nadat hij zijn emoties niet onder controle had kunnen houden.

  Fabio Fognini verloor in de eerste ronde van zijn landgenoot Stefano Travaglia. Fognini werd na een viersetter uitgeschakeld, maar ging zijn boekje te buiten. De Italiaan reageerde zijn frustraties af op de Zweedse scheidsrechter en noemde haar onder meer "een hoer".

  De organisatie van de US Open lacht niet met de grofgebekte Fognini, die normaal nog in het dubbelspel had moeten spelen. Fognini wordt uitgesloten en moet ook een boete van ruim 20.000 euro ophoesten.