• home
 • video
 • pas verschenen

  Devroe: "Proto had zich onmogelijk gemaakt binnen de club"

  Silvio Proto forceerde zijn transfer naar Olympiakos.

  Bij KV Oostende hebben ze hectische laatste dagen van de transferperiode beleefd. De hekkensluiter in de Jupiler Pro League zag gisteren doelman Silvio Proto nog verdwijnen naar de Griekse zon. "Hij zette ongepaste druk om zijn transfer te forceren."

  Olympiakos maakte Silvio Proto al een tijdje het hof en Oostende liet zijn doelman uiteindelijk op de laatste dag van de transferperiode gaan. "Ik ben tevreden dat er gisteren een oplossing uit de bus kwam met respect voor alle partijen", zegt sportief directeur Luc Devroe.

  "Het was duidelijk dat Silvio absoluut wou vertrekken en dat zijn focus niet meer bij Oostende lag. Bovendien had hij zich de voorbije dagen echt onmogelijk gemaakt binnen de club. Hij zette ongepaste druk om zijn transfer te forceren."

  "Bij KV Oostende staat geen enkele speler boven de club, dat kunnen we ten opzichte van onze supporters niet maken." Oostende haalde bij Lierse Mike Vanhamel als vervanger voor Proto.

  "Lombaerts zal nog zijn rol spelen"

  De laatste dagen werden de geruchten rond Nicolas Lombaerts en een transfer naar het buitenland hardnekkiger, maar de verdediger bleef dan weer wel in Oostende.

  "Over Nicolas is al veel gezegd en geschreven, maar laat me duidelijk zijn: zowel Marc Coucke, Yves Vanderhaeghe als mezelf rekenen honderd procent op hem", zegt Devroe.

  "Door omstandigheden kwam het er tot nu toe nog niet uit, maar hij maakt progressie. Ik ben ervan overtuigd dat Lombaerts nog zijn rol zal spelen binnen onze ploeg."