• home
 • video
 • pas verschenen

  Barcelona grijpt naast Coutinho: "Liverpool vroeg 200 miljoen. Absurd!"

  Coutinho blijft tot januari gewoon bij Liverpool.

  Barcelona heeft de voorbije weken vruchteloos geprobeerd Philippe Coutinho in te lijven. De deal sprong af, omdat de eisen van Liverpool te gortig waren. Thomas Vermaelen raakte ook niet weg, maar daar rekent Barcelona nog op. "Hij kan nog nuttig zijn."

  Philippe Coutinho hengelde de voorbije weken opzichtig naar een transfer naar Barcelona, maar Liverpool wimpelde het ene bod na het andere af. Uiteindelijk kwam Liverpool op de laatste dag van de transfermarkt af met een tegenbod: 200 miljoen euro.

  "Dat is een absurd bedrag", zegt sportief directeur Albert Soler. "Uiteraard zijn we daar niet in meegegaan. Aan deze manier van onderhandelen, waarbij de clubs het niet meer voor het zeggen hebben, doen we niet mee."

  "Barcelona heeft 150.000 leden en we hebben de plicht verantwoord met ons geld om te gaan." De Catalaanse club betaalde wel 100 miljoen euro voor Ousmane Dembélé, die de vervanger moet worden van Neymar, die Barça verliet voor 222 miljoen euro.

  "De coach is heel tevreden met Vermaelen"

  Technisch directeur Roberto Fernandez kwam op de persconferentie ook nog terug op de situatie van Thomas Vermaelen, die uit beeld verdwenen lijkt. "Hij kan nog nuttig zijn voor ons team", verzekert Fernandez.

  "Hij is vorig seizoen verhuurd aan AS Roma en speelde daar niet zo veel, maar de coach heeft me verteld dat hij heel blij is met hem. We hebben dus ook vertrouwen in hem."