• home
 • video
 • pas verschenen

  "Dit is een mooi moment in de geschiedenis van deze jonge club"

  De supporters van Beerschot Wilrijk weten niet meer wat verliezen is.

  Na 4 speeldagen is Beerschot Wilrijk de trotse leider in 1e klasse B. De fans dromen al van een 5e promotie op een rij, maar coach Marc Brys predikt realisme. "Deze club straalt sinds de fusie nuchterheid uit."

  Brys: "Mooi moment, maar toch ook momentopname"

  3-0 tegen Union, 2-2 op Lierse, 1-0 tegen Tubeke en 0-4 in Roeselare. Het zijn resultaten waar promovendus Beerschot Wilrijk zich voor op de borst mag kloppen.

  "Dit is een mooi moment in de geschiedenis van deze nog jonge club", vindt ook coach Marc Brys. "De wil om een resultaat neer te zetten op Roeselare was gigantisch groot."

  "Maar dit is ook een momentopname. Er komen nog gigantisch moeilijke matchen aan. Onze kern is op dit moment iets te beperkt."

  Heel wat fans denken daar anders over en zien zichzelf volgend seizoen in 1e klasse A tegen Antwerp spelen. "Dromen zijn niet aan ons besteed. We moeten nuchter blijven. Dat is ook wat deze club uitstraalt sinds de fusie. En dat moeten wij op het veld vertalen."

  Losada: "Hopelijk geraak ik dit seizoen nog aan 100 goals"

  Hernan Losada is de exponent van het succes van Beerschot Wilrijk. Met 5 goals is de Argentijnse tovenaar zowaar topschutter in 1B. "Ik maakte mij 95e en 96e profgoal tegen Roeselare. Hopelijk geraak ik dit seizoen nog aan 100 goals."

  "Maar het was een fantastische match van de hele ploeg. Iedereen was in een supervorm. Met Messoudi klikt het geweldig. We kennen elkaar al lang en zijn ook naast het veld goeie vrienden. Ik ben 35, hij is 33. We zijn de twee oudsten van de ploeg, maar kunnen nog altijd het verschil maken."

  Terwijl zijn coach heel wat voorbehoud maakt, durft Losada wel openlijk over de titel te spreken. "We gaan er alles aan doen om een 5e keer op een rij te promoveren. Maar de weg is nog lang."

  Verslag van Roeselare-Beerschot Wilrijk (Proximus)