• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Nigeria verkoopt Hugo Broos en Kameroen een oplawaai

  Hugo Broos won met Kameroen de Afrika Cup.

  Nigeria heeft Kameroen zo goed als uit de WK-race geslagen. Nigeria was in eigen huis veel te sterk voor het Kameroen van Hugo Broos: 4-0. Nigeria is ongeslagen koploper in groep B met 9 punten, Kameroen telt 2 punten. Enkel de groepswinnaar mag naar het WK.

  Kameroen had uit zijn eerste twee duels maar twee punten gesprokkeld en moest dus punten rapen op bezoek bij rivaal Nigeria. Hugo Broos zette met Collins Fai en Sebastien Siani twee spelers uit de Jupiler Pro League in de basis.

  Maar Kameroen kwam er niet aan te pas in Uyo. Nog voor de rust zat de thuisploeg op rozen dankzij goals van Ighalo en Obi MIkel, die allebei in China spelen. Kameroen probeerde na de rust de bakens te verzetten, maar dat lukte niet.

  Op de tegenaanval was Nigeria dodelijk: Victor Moses en Iheanacho maakten er een afstraffing van voro Kameroen. Dankzij de zege zet Nigeria, met Gent-speler Moses Simon de hele match op het veld, een grote stap richting WK-kwalificatie, Broos moet hopen op een mirakel.