• home
 • video
 • pas verschenen

  Monfils, volgende tegenstander van Goffin, is twijfelachtig: "Ontstekingsremmers nodig"

  Gaël Monfils heeft net als David Goffin een slopende vijfsetter achter de rug.

  Gaël Monfils (ATP-22) is de tegenstander van David Goffin (ATP-14) in de derde ronde van de US Open. De Fransman moest erg diep gaan in zijn tweede ronde. "Ik heb deze wedstrijd gewonnen, maar misschien heb ik nog meer verloren", reageert de Fransman.

  "Ik had bijna opgegeven"

  David Goffin had een vijfsetter nodig om zijn stek in de derde ronde op te eisen, maar dat gold ook voor Gaël Monfils. De Fransman rekende pas na vijf sets af met de Amerikaan Donald Young (ATP-57).

  "Ik had bijna opgegeven", reageerde Monfils. "Ik heb problemen aan mijn rug en mijn knie en ik kon nauwelijks bewegen. Ik heb de pijn kunnen verbijten en heb de wedstrijd alsnog gewonnen."

  "Dat laatste gebeurde vooral dankzij de steun van het publiek en frustraties tegenover de scheidsrechter. Die gaven me extra energie. Ik heb mijn lichaam alleszins geforceerd. Ik denk dat ik vandaag meer verloren dan gewonnen heb."

  "Inspuiting? Dan gooi ik de handdoek in de ring"

  Hoe schat Monfils zijn derde ronde tegen Goffin in? "Ik zal moeten spelen met ontstekingsremmers en misschien is een inspuiting nodig. Maar daar ben ik tegen."

  "Ik heb nog nooit met een inspuiting gespeeld. Als dat nodig zou zijn, dan gooi ik de handdoek in de ring. Ik word er niet jonger op en mijn lichaam vangt de blessures minder goed op."