• home
 • video
 • pas verschenen

  Messi en Suarez promoten WK-bid met 0-0, Brazilië blijft imponeren

  Messi en Suarez promoten het WK van 2030.

  In de Zuid-Amerikaanse WK-voorronde heeft Argentinië opnieuw niet kunnen winnen. Bij Uruguay werd het 0-0 na een treurige wedstrijd. Sterspelers Lionel Messi en Luis Suarez maakten van de gelegenheid gebruik om de kandidatuur van Argentinië en Uruguay voor het WK 2030 kracht bij te zetten.

  Argentinië nog altijd niet rechtstreeks naar het WK

  Argentinië en Uruguay doen, samen met Paraguay, een gooi naar het WK voetbal van 2030. De drie Zuid-Amerikaanse landen krijgen meer dan waarschijnlijk zware concurrentie uit Zuid-Oost-Azië, Oceanië en Engeland. Messi en Suarez kwamen vannacht het veld op met een speciale uitrusting ter promotie van de kandidatuur van hun landen. 

  De wedstrijd zelf had heel wat minder om het lijf. Uruguay domineerde de eerste helft en zag een doelpunt van Rodin afgekeurd voor buitenspel en een lobbal van Suarez maar nipt over de kooi van Romero verdwijnen. Aan de andere kant kreeg Messi de bal net niet in doel na een knappe één-twee met Dybala.

  Ook na de rust geen doelpunten en zo kan Uruguay voor de 6e opeenvolgende wedstrijd niet winnen. Suarez, die het veld 8 minuten voor tijd geblesseerd verliet, en co blijven wel 3e in de tussenstand. Argentinië kampeert op plaats 5 en is voorlopig niet rechtstreeks geplaatst voor het WK in Rusland.

  Paulinho en Coutinho bezorgen Brazilië rustige avond

  Heel wat minder zorgen voor Brazilië. De Seleçao, al geplaatst voor het WK, won gemakkelijk van Ecuador met 2-0 en verstevigt zo zijn leidersplaats in de groep. De hoofdrollen waren weggelegd voor Paulinho, nieuw bij Barcelona, en Coutinho, mogelijk op weg naar Barcelona.

  Voor Brazilië-bondscoach Tite is het de 9e opeenvolgende overwinning sinds zijn aanstelling in juni 2016. Zijn ploeg maakte in die tijd maar liefst 26 doelpunten en slikte amper 2 tegengoals.