• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez: "Witsel vervangen? Alle mogelijke vervangers staan paraat"

  Wie vervangt zondag Axel Witsel?

  Roberto Martinez en de Rode Duivels staan na de demonstratie tegen Gibraltar weer een stapje dichter bij het WK. "Zondag zullen we ons tegen Griekenland niet focussen op een gelijkspel. We gaan voor de zege", zegt de bondscoach.

  "We gaan voor de zege"

  Als België zondag wint in Griekenland, dan heeft het zijn WK-ticket na 8 speeldagen al op zak. "Die match wordt een prima waardemeter", analyseert Roberto Martinez.

  "De Grieken voetballen met een groot strijdershart en ik voorspel dat ze nu minder defensief voor de dag zullen komen dan in Brussel (1-1)."

  "Wij zullen met de juiste ingesteldheid aan de match moeten beginnen in een allicht vijandige sfeer. Wat we niet zullen doen, is focussen op een gelijkspel, want dat is risicovol. Wij gaan voor winst."

  "Ik zal geen extra speler oproepen"

  Axel Witsel is er zondag niet bij tegen Griekenland. Hij werd gisteren uitgesloten tegen Gibraltar. Wie zal hem vervangen?

  "Ik heb talloze opties. Ik zal geen extra speler oproepen, want alle mogelijke vervangers staan paraat."

  "Marouane Fellaini bijvoorbeeld, die de afgelopen dagen niet 100 procent fit was, trainde vanochtend schitterend. Iedereen is fit voor het duel met Griekenland, ook Eden Hazard. Al moeten we nog even afwachten hoe hij zijn comeback van donderdag zal verteren."

  "Transferperikelen eisen hun tol"

  Enkele Rode Duivels konden hun transferzorgen opbergen. Kevin Mirallas en Nacer Chadli aasden nog op een vertrek, maar geraakten niet weg.

  "Die transferperikelen eisen ontegensprekelijk hun tol. Ik merkte duidelijk dat spelers als Origi, Chadli en Mirallas vandaag weer met de nodige focus trainden."

  "Dat Chadli en Mirallas uiteindelijk toch bij hun ploeg bleven? Dat vormt geen onoverbrugbaar probleem. Het voornaamste is dat hun onzekerheid weg is en dat ze weten opnieuw weten waar ze aan toe zijn."