• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Wilmots: "Nederlagen hebben me veel geleerd"

  Marc Wilmots: "Ik ben een nieuwe ploeg aan het bouwen."

  Marc Wilmots zal zich zijn eerste maanden als bondscoach van Ivoorkust wellicht anders voorgesteld hebben. De kritiek in Ivoorkust is niet mals. "Maar er is nog niets verloren en het enige dat telt is dat we vooruitgang boeken en dat ik weet wie met me mee wil."

  De wittebroodsweken tussen Marc Wilmots en Ivoorkust hebben niet zo lang geduurd. Onze landgenoot kreeg al heel wat kritiek na de nederlagen tegen Nederland (oefenmatch- en Guinee (voorronde Africa Cup).

  Ivoorkust staat voor een cruciale dubbele confrontatie met Gabon in de WK-voorronde. "Die twee nederlagen hebben me veel geleerd over hoe mijn spelers omgaan met tegenslagen."

  "Maar er is nog niets verloren en het enige dat telt is dat we vooruitgang boeken en dat ik weet wie met me mee wil. Een WK is iets magisch en we moeten onze krachten bundelen om er te geraken."

  De laatste keer dat Ivoorkust er niet bij was op het WK was in 2002. Het staat na 2 speeldagen op kop in groep C met 4 punten. 

  "Als iedereen enkel aan Ivoorkust denkt, hebben we een stevige basis"

  Wilmots scoorde geen goeie punten toen hij Serge Aurier de aanvoerdersband gaf, tot onsteltenis van onder meer Gervinho, die weigerde te spelen tegen Guinee. Die is er nu wel opnieuw bij.

  De voormalige bondscoach van België riep met Cornet, Gnagnon, Gbamin en Boga enkele nieuwe namen op. "Ik ben een nieuwe ploeg aan het bouwen en zal geleidelijk aan nieuwe spelers inpassen."

  "De groep moet leren samenleven en respecteren. Mijn ingesteldheid is niet veranderd. Iedereen in de selectie mag enkel denken aan Ivoorkust. Als dat lukt, dan hebben we een stevige basis."