• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku: "We willen het zo snel mogelijk afmaken in Griekenland"

  Lukaku stond vandaag de pers te woord.

  0 / 0
  Romelu Lukaku vond gisteren drie keer de weg naar doel tegen Gibraltar. De diepe spits van Manchester United wil er zondag ook staan in Griekenland. "We weten wat ons te doen staat zondag: winnen en ons plaatsen voor het WK."

  "We probeerden de perfectie te benaderen tegen Gibraltar"

  Een zichtbaar vermoeide Lukaku stond de verzamelde pers te woord in Tubeke. "Ik ben nog vrij moe na gisteren. Ik ben het niet meer gewoon om laat te spelen en raakte na de wedstrijd heel moeilijk in slaap. Uiteindelijk sliep ik pas om 6 uur en dan was het bijna opnieuw tijd om op te staan." 

  "Over de wedstrijd ben ik heel tevreden. Ik ben blij met mijn 3 goals en de overwinning van de ploeg. We waren heel gefocust vanaf de aftrap en deden wat van ons verwacht werd. Nu moeten we dat ook in Griekenland doen. Alle spelers haalden een hoog niveau en we zijn 90 minuten lang volwassen gebleven."

  "We probeerden de perfectie te benaderen en dat merk je ook aan de uitslag. Zelf met z'n tienen zijn we altijd druk naar voren blijven zetten. Oké, de tegenstand was niet van een hoog niveau, maar elk land heeft het recht om mee te doen. Ik hoop dat ze kunnen blijven groeien in de toekomst."

  "Belangrijk om tegen toplanden te spelen in de toekomst"

  Nu wacht Griekenland. Kunnen de Duivels de klus klaren in Athene en zich verzekeren van een plaats op het WK? "We weten wat ons te doen staat. De focus ligt op onszelf en niet op de Grieken."

  "Het was onze eigen schuld dat we thuis in de problemen kwamen tegen de Grieken. 1 moment van concentratieverlies was genoeg voor hen om te scoren. Gelukkig kon ik nog een punt redden. We willen in Griekenland het spel dicteren en het zo snel mogelijk afmaken en ons plaatsen voor het WK."

  "Het zal belangrijk zijn om in de aanloop naar dat WK veel wedstrijden te spelen tegen toplanden uit alle continenten. Dat is leuker voor ons en ook voor de supporters. Het is een goede voorbereiding voor wat komen moet. Als we ver willen raken op het WK, moeten we tegen toplanden spelen."

  "Maar voorlopig spookt het WK nog niet door mijn hoofd. Eerst focus ik enkel op Manchester United. Ik ben ondertussen heel goed aangepast. We hebben veel doelen en daar gaan we vol voor. Hopelijk kunnen we ons zondag plaatsen voor het WK, dan kan ik enkel aan United denken."

  "Speel liever niet op de Heizel"

  De sfeer in het stadion was gisteren fantastisch. Dat vond ook Lukaku. "Ik speel liever in een klein stadion dan op de Heizel. Met de piste in het Koning Boudewijnstadion neem je heel veel sfeer weg. Voor de supporters is het leuker in een klein stadion."

  "We hebben veel goede stadions. Als we op verschillende locaties zouden kunnen spelen, kan dat misschien wel een betere band creëren met onze fans. Iedereen krijgt dan ook de kans om ons aan het werk  te zien."