• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome na dubbele schuiver: "Gelukkig alleen maar schaafwonden"

  0 / 0
  Een overgangsritje in de Vuelta kreeg gisteren nog een zeer onverwachte plottwist. Na een dubbele val van Chris Froome was het plots alle hens aan dek in het Sky-kamp. "Ik ben blij dat ik geen blessures heb opgelopen", reageerde Froome gisteren na de finish.

  Chris Froome reageerde gisteren niet op de aanval van Alberto Contador. Maar in de afdaling van de laatste klim van de dag was het plots paniek bij Sky: Froome schoof in twee bochten twee keer onderuit.

  "Ik ben in twee opeenvolgende bochten gevallen", deed Froome zijn verhaal. "Bij die eerste val moest ik mijn fiets wisselen. En bij de volgende bocht schoof mijn voorwiel weer weg."

  "Ik kon blijven rijden op die fiets en gelukkig heb ik geen blessures opgelopen. Ik heb wat schaafwonden, meer niet", zegt Froome, die met de hulp van ploegmaats Nieve en Poels de schade uiteindelijk beperkt hield.