• home
 • video
 • pas verschenen

  Deroo: "Hebben Italië gedegradeerd tot een klein volleyballand"

  De Red Dragons spelen hun halve finale tegen Rusland.

  De Red Dragons maakten gisteren indruk op het EK. Ze schakelden topland Italië uit en mogen naar de halve finales. Een indrukwekkende prestatie. "Het is altijd een droom geweest om zo ver te geraken", vertelt Verhees. "We spelen ons eigen spel en dat is de juiste aanpak", vult Deroo aan.

  Deroo: "We degradeerden Italië tot klein volleyballand"

  "Ik denk wel dat je dit impressionant mag noemen. Zeker onze eerste twee sets waren zeer goed. In de tweede set degraderen we Italië tot een klein volleyballand", vertelde een gelukkige Sam Deroo.

  "Maar het blijft Italië. We spelen hier een grote volleybalnatie weg. Dat is schitterend. Al moeten we ook toegeven dat Italië onder zijn niveau speelde. Serverend kwamen ze niet in de buurt van hun normale rendement. Wij serveerden super. We halen zelden zo'n hoge cijfers."

  "Dit smaakt zeker naar meer. Nu die halve finale tegen Rusland, we'll see where it ends. We spelen vrank en vrij en geloven in ons eigen kunnen. We durven naar het einde van zo'n set toegaan om dan het verschil te maken. We spelen ons eigen spel en dat is de juiste aanpak tegen die toplanden."

  Verhees: "Rusland wordt een heel stevige tegenstander"

  "Ik kan het nog niet geloven. Het is altijd een droom geweest om zo ver te geraken", zei Verhees. "We waren goed gestart en zetten hun service meteen onder druk. Je zag dat Italië fouten begon te maken en een beetje nerveus begon te spelen. Dat was een voordeel voor ons."

  Verhees speelt zelf in Italië. "Ik ken de spelers goed. Het zal tof zijn om binnenkort weer naar Italië te kunnen gaan. Het is fijn om tegen de supporters en tegen mijn ploegmaats te kunnen zeggen dat ik Italië heb geklopt. Dat geeft wel voldoening."

  Na de tweede set volgde er een pauze van 10 minuten. "We moesten vooral onze focus behouden want na zo'n wedstrijdbegin is het gevaar dat je de aandacht laat verslappen. Maar op de belangrijke momenten stonden we er weer. Als we tot 20-20 geraken, kunnen we zelfs de sterkste teams doen beven. Dat speelt in ons voordeel."

  "Nu wacht Rusland. Ik heb nog geen beelden gezien, maar ik heb gehoord dat ze nog geen set verloren hebben. Het is een heel stevige tegenstander, maar misschien kunnen we iets forceren met onze service. We hebben 48 uur om te rusten en ons voor te bereiden. We zijn er klaar voor."