• home
 • video
 • pas verschenen

  Alderweireld: "Zullen top moeten zijn om in Griekenland te winnen"

  Alderweireld kende een rustige avond.

  0 / 0

  Alderweireld kende een rustige avond.

  Toby Alderweireld kende gisteren een rustige avond tegen een onmachtig Gibraltar. Ongetwijfeld krijgt hij zondag in Griekenland meer werk te doen. "Het zal lastig worden, we zullen vanaf de eerste minuut gefocust moeten zijn", laat de Tottenham-verdediger optekenen.

  "Kunnen het zondag afmaken en dat zijn we ook van plan"

  Met een gezwinde 9-0 tegen Gibraltar waren vooral de aanvallers aan het feest gisteren. Alderweireld had achterin amper werk op te knappen. "Het was een goede wedstrijd. Vanaf de eerste minuut zijn we er vol voor gegaan en we zijn niet gestopt met druk zetten, ook niet met tien man", steekt Alderweireld van wal.

  "Eigenlijk kan je zo'n wedstrijd alleen maar verliezen. Iedereen verwacht een duidelijke overwinning met goed voetbal. Dat is ook normaal. Met onze kwaliteiten moet je dan gewoon proberen er een goede wedstrijd van te maken. Dat hebben we zeker gedaan, bovendien met veel doelpunten ook."

  "Ook de resultaten van de andere wedstrijden hebben ons goed geholpen. Het was dus een mooie avond. Het puntenverlies van Griekenland en Bosnië verraste me wel wat. We kunnen het zondag afmaken en dat zijn we ook van plan."

  "We zijn het aan onze status verplicht om er tegen Griekenland opnieuw een goede wedstrijd van te maken. We zijn er uiteraard nog niet en het zal heel lastig worden. We zullen top moeten zijn om in Griekenland te winnen. Het is vooral belangrijk dat we niet van een heel goede prestatie naar een veel mindere prestatie gaan", weet Alderweireld.

  "Moeten het Griekse blok zien te ontwrichten"

  In Brussel speelden de Grieken hun geliefkoosde spel: diep terugzakken en tegenprikken op de counter. Ei zo na gristen ze zo de 3 punten mee. "Ook zondag gaan ze een blok proberen neer te zetten. Het is aan ons om dat te ontwrichten. We moeten aan de bal kwaliteit brengen en voor veel kansen zorgen. Achterin moet het ook goed staan."

  "Het hoeft niet altijd met goed voetbal te zijn, als we maar winnen. Het is belangrijk om ons te meten met de top, te beginnen met komende zondag. Het doel is het afmaken en dat gaan we ook proberen te doen", besluit Alderweireld.

  Dembélé: "Positief dat de Grieken punten hebben laten liggen"

  Door het wegvallen van Axel Witsel krijgt Moussa Dembélé misschien zijn kans vanaf de aftrap tegen Griekenland. "Het is aan de trainer om een keuze te maken. Ik ben klaar om te spelen en speel bij Tottenham ook op die positie. Ik heb daar dezelfde taak en voer die best goed uit, denk ik", zegt Dembélé.

  "Het is positief dat de Grieken punten hebben laten liggen. We zullen er vanaf minuut 1 vol voor gaan en de willen de wedstrijd naar onze hand zetten. Het is de bedoeling om het zo snel mogelijk af te maken en de Grieken niet in de wedstrijd te laten komen."

  Dembélé komt nog even terug op de wedstrijd tegen Gibraltar. "Het was niet zomaar een wedstrijdje. Iedereen nam het heel serieus. Het was de opdracht van de trainer om er goed aan te beginnen en dat hebben we gedaan. Dat maakte het alleen maar gemakkelijker voor mij in de tweede helft."