• home
 • video
 • pas verschenen

  Tweede megatransfer voor PSG is een feit: Kylian Mbappé komt over van Monaco

  Kylian Mbappé zal bij PSG een voorhoede vormen met Neymar en Cavani.

  Na de strijd om Neymar heeft PSG ook die om Kylian Mbappé gewonnen. Het goudhaantje van Monaco wordt eerst gehuurd, om zo de regels van de Financial Fair Play te omzeilen. Daarna kan de 18-jarige Franse international een contract tekenen tot 2022.

  Kylian Mbappé was een hele zomer het mooiste meisje op het transferbal. Real Madrid en Barcelona dansten even met de 18-jarige Fransman, maar het is uiteindelijk PSG dat met hem naar huis mag gaan.

  Omdat PSG eerder al 222 miljoen euro neertelde voor Neymar kon het nu niet opnieuw tot het uiterste gaan voor de aanval (die naar verluidt minstens 180 miljoen euro zou moeten kosten). Om de UEFA en de Financial Fair Play Commission niet té veel tegen de haren te strijken wordt Mbappé eerst een seizoen geleend. Daarna kan PSG hem definitief overnemen tot 2022.

  "Het is met grote vreugde en trots dat ik naar PSG kom", zegt Mbappé. "Ik ben afkomstig uit de Parijse regio en dus was het een droom om ooit het rood-blauw van PSG te mogen dragen."

  "Het project van de club spreekt met enorm aan, het is een van de meest ambitieuze projecten in Europa. Ik hoop hier zelf te kunnen groeien en samen met de club de doelen die vooropgesteld zijn te bereiken."

  Voorzitter: "Grootste talent ter wereld van zijn leeftijd"

  PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi haalt met Mbappé een tweede grote vis binnen. "Het was essentieel dat zo'n toptalent in Frankrijk zou kunnen blijven spelen. Hij is het grootste talent ter wereld van zijn leeftijd. Dat heeft hij te danken aan zijn enorme technische, fysieke en mentale kwaliteiten."