• home
 • video
 • pas verschenen

  "9-0 of 10-0, daar krijg je toch geen extra punt voor"

  De Belgen konden Gibraltar net geen dubbele cijfers aansmeren.

  0 / 0

  De Belgen konden Gibraltar net geen dubbele cijfers aansmeren.

  De Rode Duivels hebben het publiek in Luik verwend met 9 doelpunten, maar het record van tegen San Marino (10-1) houdt wel stand. "We kregen nog kansen genoeg op een 10e."

  De Rode Duivels speelden uitzonderlijk op Sclessin en dat vond Roberto Martinez een geslaagd experiment. "Het publiek was magnifiek. Dit was niet 1 extra man, dit waren er 2."

  "Alle spelers waren gefocust en dachten niet aan eigen succes. De fans zullen tevreden zijn met deze prestatie. Dit was ook een goeie voorbereiding voor de match van zondag in Griekenland."

  "De uitsluiting van Witsel is wel een beetje een domper. Hij was even de controle over de bal kwijt. Dat kan gebeuren. Je mag niet met angst op het veld staan. Jammer, want Axel was invloedrijk toen hij op het veld stond. Maar we zullen hem goed vervangen."

  Dat de Duivels het record van België-San Marino (10-1) niet uit de tabellen konden vegen, daar ligt Martinez niet wakker van. "9-0 of 10-0, daar krijg je geen extra punt voor. We hebben nochtans kansen genoeg gekregen op die 10e."

  Mertens: "Het was leuk, omdat we het serieus hebben aangepakt"

  • Eden Hazard: "Dit was een goeie test. We deden alles goed, namen het serieus op. Voor mezelf was het wel een groot verschil met de match die ik al speelde met de beloften van Chelsea. Ik ben blij dat ik weer kan voetballen, me kan amuseren. Ik zou ook graag tegen Griekenland willen spelen, maar misschien ben ik niet de beste optie. Ik ben nog niet 100% en daar zal geknokt moeten worden. De Grieken zullen hun voet niet terugtrekken."
  • Dries Mertens: "Je weet dat je je tegen zo'n ploeg gewoon even moet concentreren en dat het dan makkelijk wordt. Het was leuk, omdat we het serieus hebben aangepakt. Dat de anderen punten lieten liggen, maakt het extra mooi. Waarom ik gewisseld ben in de rust? Ik ben niet geblesseerd. Ik denk dat de bondscoach Mousa (Dembélé) speelminuten wou geven met het oog op zondag, als hij wellicht Witsel moet vervangen."