• home
 • video
 • pas verschenen

  Wie is Michael Mørkøv, de nieuwe aanwinst van Quick-Step? "Hou van Leffe en Chimay"

  Volgend jaar staat Michael Mørkøv in het blauw van Quick-Step aan de start.

  0 / 0
  Quick-Step heeft met Michael Mørkøv zijn ploeg voor het voorjaar én zijn sprinttrein versterkt. De Deen draait al lang mee in het peloton, maar is toch nog niet zo bekend. Wij vuurden een elftal vragen op hem af.

  1. Waarom heb je voor Quick-Step gekozen?

  Ik kreeg een goede aanbieding van Patrick Lefevere. In het peloton kijken renners altijd naar de tactiek van Quick-Step. Het is een ploeg die ik echt bewonder. Quick-Step is sterk in de kasseiklassiekers, maar ook in de sprints. Ik denk dat het team heel goed bij me past.

  2. Heb je een band met België?

  Ik denk dat ik een goede band heb met België. Zoals zo veel renners heb ik hier al veel gekoerst. Daarnaast heb ik ook al een paar gereden in de Zesdaagse van Gent. Ik heb er zelfs al 2 keer gewonnen. Ik rijd heel graag in België en ben blij dat ik deel uitmaak van een Belgisch team in de toekomst.

  3. Waar hou je het meest van in België?

  De Belgische bieren. De meeste Belgen zullen me saai vinden, maar mijn lievelingsbieren zijn Leffe en Chimay. Het zijn ook de Belgische bieren die je het meest vindt in Denemarken. Maar na 2 jaar bij Quick-Step ben ik zeker dat ik meer zal weten over Belgische bieren.

  4. Met welke Quick-Step-renner sprak je al in het peloton?

  Ik heb nogal wat vrienden bij Quick-Step. In deze Vuelta heb ik al gesproken met Niki Terpstra, Yves Lampaert en Matteo Trentin. Ook al vertrekt die laatste naar een andere ploeg. Ik ken al veel mensen bij Quick-Step. Er zitten ook al wat Denen in de ploeg: een mecanicien, een persverantwoordelijke en natuurlijk ploegleider Brian Holm.

  5. Wil je weer met Iljo Keisse een koppel vormen in de Zesdaagse van Gent?

  Ik zou heel graag weer aan de zijde rijden van Iljo Keisse. Twee jaar geleden vormden we een koppel in de Zesdaagse van Gent en wonnen we. Dat zou ik graag willen overdoen.

  6. Wie is je beste vriend in het peloton?

  De laatste jaren ben ik goed bevriend met de 2 Noorse renners in ons team: Kristoff en Bystrøm.

  7. Wat zijn je persoonlijke doelen de komende jaren?

  Ik wil deel uitmaken van een sterke lead-out bij Quick-Step, in steun van Viviani en Gaviria. En ik hoop ook om een plek te krijgen in de sterke kasseiploeg.

  8. Wat zijn je lievelingskoersen?

  Mijn lievelingswedstrijden zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Voor mij zijn dat de mooiste wedstrijden. Ik hoop dat ik op zijn minst één van die twee wedstrijden mag rijden bij deze sterke ploeg.

  9. Heb je een vast ritueel voor een wedstrijd?

  Niet echt. Maar ik trek wel altijd eerst mijn rechterhandschoen aan en dan mijn linkerhandschoen, en ook eerst mijn rechterschoen en daarna pas mijn linkerschoen.

  10. Wat is je bijnaam in het peloton?

  In Denemarken noemen ze mij "de zwaan van de piste". De zwaan is in Denemarken een nationaal symbool. En toen ik 5 jaar geleden in de bolletjestrui reed tijdens de Tour, kreeg ik die bijnaam.

  11. Wat zijn je doelen nog in deze Vuelta?

  Ten eerste moet ik onze klassementsrenner Zakarin helpen. En persoonlijk hoop ik ook om de komende dagen mee te kunnen strijden voor een ritzege.