• home
 • video
 • pas verschenen

  Walem: "Er is geen probleem tussen Musonda en mij voor de toekomst"

  0 / 0
  In de schaduw van de Rode Duivels zijn ook de nationale beloften in volle voorbereiding op hun volgende interland. Volgende week dinsdag speelt de ploeg van bondscoach Johan Walem zijn tweede EK-kwalificatiematch in Leuven. Turkije is de tegenstander.

  De belofteploeg van Johan Walem onderging een serieuze gedaanteverandering sinds ze zich eind 2016 niet kon plaatsen voor het EK van dit jaar. Enkel spelers geboren in 1996 of later mogen aan deze kwalificatiecampagne deelnemen en dus vielen onder meer Dennis Praet, Leander Dendoncker, Thomas Foket en Benito Raman automatisch af.

  "De nieuwe groep geeft een zeer positieve indruk", zei Walem vandaag. "De mentaliteit en de manier van trainen was tot nu perfect."

  Net een gebrek aan mentaliteit was volgens de bondscoach vorig jaar de reden dat zijn talentvolle ploeg het EK miste. "Ik moet niet meer over de vorige campagne spreken. Ik was toen duidelijk."

  "We weten waarom we ons toen niet gekwalificeerd hebben. We hebben er lessen uit getrokken en die hebben we meteen duidelijk gemaakt aan deze nieuwe groep. De jongens hebben dat geaccepteerd en dat zie ik aan de manier van voetballen en trainen." 

  België treft in zijn kwalificatiegroep Zweden, Turkije, Hongarije, Malta en Cyprus. Volgende week dinsdag staat de tweede kwalificatiematch tegen Turkije op het programma. In oktober volgt de thuismatch tegen Zweden.

  "In vergelijking met de eerste match tegen Malta moeten we vooral meer scoren. Thuis tegen Turkije moeten we drie punten pakken. Zweden is de topfavoriet. Daarna zijn er drie kandidaten voor plaats twee. Tweede moeten we zeker worden, maar ik ga voor de eerste plaats."

  "Ik ben nog in Chelsea geweest voor Musonda"

  Charly Musonda zat bij de selectie van Johan Walem, maar liet gisteren zonder uitleg weten dat hij niet naar België zal afreizen. Dat lijkt te wijzen op transferperikelen, zeker omdat Walem er niet te zwaar aan tilt.

  "Ik heb niets meer gehoord van Musonda. De bond heeft contact gehad met Chelsea. Ik kan alleen spreken over de spelers die er zijn", zei Walem.

  "Maar er is helemaal geen probleem tussen Musonda en mij voor de toekomst. Ik ben nog in Chelsea geweest om met hem te spreken en om hem te bekijken op training vorig seizoen. En ik heb toen ook met zijn coach gesproken."

  Schrijvers: "Er zit veel kwaliteit in deze groep"

  In de verjongde selectie van de beloften is Siebe Schrijvers de opvolger van Dennis Praet als aanvoerder. Schrijvers, 21 jaar ondertussen, is zelf uitstekend begonnen aan het seizoen en gelooft sterk in de nationale beloften.

  "Ik wil de goede lijn van bij Genk doortrekken bij de nationale ploeg. Want dat er veel kwaliteit in deze groep zit, zie je op training en tegen Malta."

  "In die match waren we baas, maar moesten we efficiënter zijn. Ook mentaliteit zal een belangrijk aspect zijn. En de trainer zal daar rekening mee houden in zijn selecties. Maar ik denk dat op dit moment iedereen op een naast het veld een goede mentaliteit toont."

  Nog geen plannen op 5 september? Er zijn nog tickets voor de match van de beloften tegen Turkije in het King Power-stadion in Leuven. Een kaartje om de beloften van Walem aan het werk te zien kost 5 euro online en 10 euro aan de kassa.