• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Tichelt na teleurstellend WK: "Ik ben nog niet uitgevochten"

  Dirk Van Tichelt laat zich niet kisten door een minder geslaagd WK.

  Dirk Van Tichelt raakte op het WK judo niet verder dan de achtste finales. "Ik kan dit plaatsen, want mijn voorbereiding was kwakkelend."

  "Mijn eerste wedstrijd was al vrij moeilijk, maar soms groei je in zo'n wedstrijddag", doet Dirk Van Tichelt het verhaal van zijn WK.

  "Maar vandaag lukte dat niet. Uiteindelijk ben ik eruit gegaan door een goeie beweging van de Mongool. Daardoor kan ik het beter plaatsen."

  "Ik heb ook een kwakkelvoorbereiding achter de rug, met heel wat blessures. Op een WK moet je top zijn en vandaag bleek dat ik niet 100% was."

  "Omdat ik net vader ben geworden, kon ik minder recupereren. Logisch als je 's nachts tot 6 keer je bed uit moet. De laatste weken sliep hij wel door en ik voelde meteen beterschap op de training. Maar 3 weken goed trainen is niet genoeg voor een WK. Dit is geen amateursport."

  "Je moet niet stoppen als je nog aan de top meedraait"

  Volgens Jean-Marie Dedecker was Van Tichelt beter gestopt na zijn bronzen medaille in Rio. "Maar ik ben nog niet uitgevochten. Ik ga er nog altijd vanuit dat ik voor een medaille kan vechten. Op de training en op de stages gaat het nog vaak heel goed en kan ik mijn beste concurrenten nog altijd gooien. Als ik dat gevoel niet meer heb, hang ik mijn kimono aan de haak."

  "Maar ik denk dat je niet moet stoppen als je nog aan de top meedraait. Zo'n olympische medaille ontbrak nog op mijn palmares, maar er kunnen nog medailles bijkomen. Misschien zelfs nog een olympische medaille. Waarom niet in Tokio, wie weet?"