• home
 • video
 • pas verschenen

  Rode Duivels ondertekenen akkoord voor lagere premies

  De Rode Duivels stellen het met 15 procent minder.

  De Belgische voetbalbond (KBVB) en de Rode Duivels hebben eindelijk een akkoord bereikt over de premies voor het WK 2018, het EK 2020 en het WK 2022. De spelers moeten het met 15 procent minder stellen, zelfs 40 procent als ze niet voorbij de groepsfase raken.

  De Rode Duivels kregen na hun kwartfinale op het WK in Brazilië nog een hogere premie dan wat de Duitsers ontvingen als wereldkampioen. De KBVB wou er paal en perk aan stellen, maar de onderhandelingen met de spelers verliepen moeizaam. 

  Met de terugkeer van Vincent Kompany bij de nationale ploeg werd er eindelijk een akkoord bereikt. "Na diverse onderhandelingsrondes zijn beide partijen naar elkaar toegegroeid", klinkt het bij de KBVB.

  "De spelers doen een belangrijke inspanning in het belang van het Belgisch voetbal. De KBVB is de spelersgroep bijzonder erkentelijk dat ze zich positief heeft opgesteld."

  In vergelijking met de vorige premie-afspraken krijgen de Rode Duivels 40 procent minder als ze zich kwalificeren voor het WK in Rusland. Ook als ze sneuvelen in de groepsfase is hun premie 40 procent lager dan in Brazilië, vanaf de achtste finale moeten ze het met 15 procent minder stellen. Het akkoord loopt tot en met het WK 2022.

  De KBVB belooft de Rode Duivels in ruil betere parkeerplaatsen en betere zitjes voor hun familie in de tribunes.