• home
 • video
 • pas verschenen

  Club Brugge lokt Nederlandse international Clasie naar Jan Breydel

  Jordy Clasie speelde 17 keer voor Oranje.

  Club Brugge gaat opnieuw de Nederlandse toer op. Jordy Clasie is een verdedigende middenvelder die tot het einde van het seizoen gehuurd wordt van Southampton. "Ik ben een harde werker die graag de bal heeft", omschrijft Clasie zichzelf.

  Jordy Clasie is een jeugdproduct van Feyenoord. Toch debuteerde hij op zijn 18e voor stadsgenoot en zusterclub Excelsior, uitgerekend tegen Feyenoord.

  Bij Feyenoord zelf ontpopte Clasie zich een seizoen later tot de motor op het middenveld. Algauw werd hij ook een vaste klant bij Oranje, waarmee hij in 2014 ook derde werd op het WK

  Een jaar later haalde zijn ex-coach Ronald Koeman Clasie naar Southampton. Na een sterk seizoen onder de Nederlander deemsterde hij onder de nieuwe coach Puel wat weg. Ook in de plannen van Mauricio Pellegrini paste Clasie niet meer. Een transfer drong zich dus op.

  Clasie legde al fysieke testen af bij Club Brugge. Hij wordt gehuurd, zonder aankoopoptie, tot het einde van het seizoen.

  Clasie: "Vormer en Immers waren positief over Club"

  "Het is snel gegaan de laatste dagen", vertelt Jordy Clasie. "Ik ben blij dat ik gisteren in mijn auto kon stappen en naar Brugge kon rijden. Het is een hartstikke mooie club. Ik heb alleen maar positieve verhalen gehoord over Club. Ik heb een paar keer met Ruud Vormer gesproken en ook Lex Immers (allebei ex-Feyenoord) was positief."

  "Ik ben een speler die houdt van hard werken en die graag de bal heeft. Ik wil mijn teamgenoten helpen waar ik kan. Ik hoop ook de fans te kunnen vermaken, hopelijk met een titel."