• home
 • video
 • pas verschenen

  Bayern-voorzitter: "Geen enkele speler ter wereld is 100 miljoen waard"

  Neymar spant deze zomer de kroon met zijn transfer van 222 miljoen.

  Uli Hoeness heeft zich de voorbije weken enkele keren in zijn koffie verslikt toen hij het transfernieuws las. "Ik zou geen enkele speler voor 100 miljoen euro willen kopen, ook al had ik het geld", stelt de voorzitter van de Duitse topclub Bayern München.

  "Neymar is geen betere voetballer geworden"

  De transferbedragen hebben deze zomer records verpulverd. Paris Saint-Germain spant de kroon, met de 222 miljoen voor Neymar als uitschieter.

  "Voor zover ik weet is Neymar geen betere voetballer geworden door die nieuwe transfersom", reageert Bayern-voorzitter Uli Hoeness (foto) in de Bildzeitung.

  "Het is mijn overtuiging dat geen enkele speler in de wereld meer waard is dan 100 miljoen euro. Ik zou geen enkele speler voor 100 miljoen euro willen kopen, ook al had ik het geld. Dat is simpelweg te veel geld voor mij."

  Duurste transfer van Bayern: 41,5 miljoen euro

  Bayern München staat bekend als een financieel gezonde club. Deze zomer kocht de Europese topclub o.a. Kingsley Coman over van Juventus. Corentin Tolisso (foto) maakte de overstap van Lyon.

  Voor die laatste speler betaalde Bayern 41,5 miljoen euro, een (bescheiden) recordbedrag voor de Duitse landskampioen.

  "Het is ons doel om de Champions League te winnen zonder zotte transfers. Dat zou mijn droom zijn", besluit Uli Hoeness.