• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick: "WK-ontgoocheling doorspoelen tijdens verjaardag"

  Charline Van Snick verlaat Boedapest zonder medaille.

  Charline Van Snick is zwaar ontgoocheld na haar uitschakeling in de achtste finales van het WK judo in Boedapest. Ze hekelde de arbitrage.

  "Kan dit moeilijk accepteren"

  Charline Van Snick vloog er in de achtste finales uit na een waza-ari voor haar Israëlische tegenstandster Gili Cohen. De arbitrage ligt haar zwaar op de maag.

  "Cohen heeft amper aangevallen en toch kreeg ik al vroeg in de wedstrijd een strafpunt tegen", snikte onze landgenote. "En toen ik uiteindelijk in de golden score een waza-ari tegen kreeg, had ik ook niet het gevoel dat de Israëlische een aanval had ingezet."

  "Ik moet wellicht de beelden nog eens goed bekijken om de juiste conclusies te kunnen trekken. In ieder geval is het bijzonder hard om zo uit het toernooi te vliegen. Ik kan dit maar moeilijk accepteren."

  "Eerst verjaardag vieren"

  Zaterdag wordt Charline Van Snick 27 jaar. "Ik heb nog geen verdere planning in mijn hoofd", vertelt ze, "maar misschien moet ik eerst mijn verjaardag maar eens goed vieren om deze ontgoocheling te kunnen doorspoelen."