• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen zet punt achter seizoen, "maar dit was geen verloren jaar"

  Het seizoen bracht niet waar Van der Plaetsen op gehoopt had.

  Thomas Van der Plaetsen moest twee weken geleden op het WK de strijd staken. De tienkamper moet een kleine ingreep ondergaan aan zijn knie. Op Facebook schrijft hij zijn ervaringen van het voorbije seizoen van zich af. "Ik heb mijn best gedaan."

  Geen Van der Plaetsen op de Memorial Van Damme

  Thomas Van der Plaetsen heeft geen topseizoen achter de rug, integendeel. Hij sukkelde bijna het hele jaar met blessures en moest op het WK, de belangrijkste afspraak van het seizoen, de strijd na vier nummers al staken.

  Het seizoen van de tienkamper zit er op. Hij moet een kleine operatie ondergaan aan zijn knie want hij heeft een scheurtje in zijn meniscus. Van der Plaetsen zal dus ook niet meer te zien zijn op de Memorial Van Damme.

  Op Facebook blikt hij terug op zijn afgelopen jaar. "Ik wou na het WK niet meteen reageren, maar twee weken later zijn mijn gedachten over het voorbije "mislukte" seizoen nog niet veranderd. Ik heb mijn best gedaan. Meer had ik niet kunnen doen."

  "Heb alles gedaan wat ik kon om er toch iets van te maken"

  "Ik wou dit jaar echt schitteren. Ik wist dat ik veel progressie kon maken, maar het seizoen begon al slecht. Na een ongeluk in november moest ik weer maanden revalideren en zat ik al achter op schema."

  "Ik stoomde me toch klaar voor de zomer, maar het momentum dat ik nodig had voor het WK is nooit gekomen. Een combinatie van kwaaltjes en ongeluk maakte het me steeds moeilijker. Toch heb ik volgens mij alles gedaan wat ik kon om er toch nog iets van te maken. Ik zeg dit niet uit zelfmedelijden, maar omdat ik weet dat ik zelf hard gewerkt heb."

  "Ik heb het geluk al zeven jaar mijn sport professioneel te kunnen beoefenen. Ik heb in die tijd geprobeerd om een gezond beeld te krijgen op prestaties. Prestaties zijn een opstelsom van dingen die je zelf in de hand hebt en externe factoren."

  "Ik heb dit jaar niet gepresteerd, maar dat is oké. Ik heb opnieuw waardevolle lessen geleerd. Lessen die me sterker zullen maken voor de komende seizoenen. Ik zou me kunnen verliezen in die gedachten over een "verloren" jaar, maar dat doe ik niet. Sport dient mij, ik zal nooit de sport dienen."